For en innsamlingsglede

– Takk for at du støtter Røde Kors, sier to blide 4. klassinger og tar imot penger. De skal gå til andre som ikke har det så godt som oss.

Salg Sofie Kjøglum (til venstre) og Martine Raaum Haug solgte varer til inntekt for tv-aksjonen.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: Hele Høylandet barne- og ungdomsskole mobiliserte fredag til inntekt for TV-aksjonen som i år går til Røde Kors. Og 4. klassingene Martine Raaum Haug og Sofie Kjøglum visste godt hva de samlet inn penger til.

– Pengene går til Røde Kors i år. De hjelper folk som er skadet og sånt, folk i andre land der det er krig og sånt. De trenger mer hjelp enn vi som bor i et land der det er fred, forklarer 4. klassingene alvorlig.

SPAREBØSSER Og kurver i stoff ble solgt av Loke Sebastian Klausen Engan (til venstre) og Lars Jørgen Elstad.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

De har vært med på å lage varer som de selger denne dagen. Høylandet skole har hatt aksjonsdag i en årrekke, og i fjor samlet de inn cirka 42.000 kroner, over 200 kroner per elev.

– Vi har gledet oss til å være butikkdamer helt siden 3. klasse, sier Martine og Sofie.

– Er det vanskelig?

– Ja, litt. Noen ganger er det vanskelig å vite hvor mye penger de skal ha igjen, mener de.


GRYTEUNDERLAG Frambudt av Inga Tomine Øie Berntsen.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

10. klassingene står og selger kaffe, saft, boller, kaker og nystekte vafler. De har selv sørget for baksten, og garanterer at vaflene er så ferske at det ryker av dem.

– Salget går bra. Vi skal ikke klage på det, smiler de.

PS: Det ble samlet inn totalt 36.825 kroner på skolen.