– Folk kommer langvegs fra for å delta på konferansen

Bredden i både deltakerlista og programmet for Blå konferanse gir et godt utgangspunkt for nettverksbygging. Det er prosjektlederen glad for.

Bredt spekter Gretha Aarseth Nordbøe er glad for å kunne presentere en konferanse med stor variasjon.   Foto: Lena Erikke Hatland

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Deltakerlista til Blå konferanse 2016 er lang, og den viser at folk kommer fra alle kanter for å få med seg konferansen.

– Bredden av deltakere på konferansen er veldig stor. Det kommer folk fra alt fra finans til forskning, sier prosjektleder Gretha Aarseth Nordbøe.

– I tillegg kommer fylkesråd og fylkesmann, og flere ordførere.

Og det er ikke bare deltakerlista som vitner om et bredt spekter. Foredragsholderne er mange og varierte, og temaene det samme. Alt fra delingsøkonomi til rekruttering og bærekraft vil bli tatt opp i løpet av de to dagene med konferanse.

– Vi har fått en merkevare, og det er både artig og interessant å se at folk kommer langvegs fra for å delta på Blå konferanse, sier Nordbøe.


– Vel møtt til blå dager

Prosjektgruppa ønsker nå velkommen til Blå konferanse 2016 – som har den lengste deltakerlista noensinne.

 

Tirsdag er det Vibeke Emilsen, forsker i Aquagen, Aina Valland i Sjømat Norge og professor Atle Guttormsen fra Handelshøyskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet som står på programmet før deltakerne deles for å få med seg foredrag enten i Norveg eller på YNVS.

Da er det blant andre Øyvind André Haram, informasjonssjef i Sjømat Norge, Ragnar Rønning, salgsleder i Skretting og statssekretær Ronny Berg som skal holde foredrag.

Dagen avsluttes med blåtur, og prosjektlederen kan avsløre at turen ikke går til sjøs.

Onsdag er det Sigrid Elvenes ved NGU, Alexandra Neyts ved NTNU, Bernt Skarstad, leder Nordland Bondelag og Kjell Inge Reitan ved NTNU som skal snakke for den lange og varierte deltakerlista.

Årets konferanse avsluttes med dialog og paneldebatt.


Unge – og engasjerte skal presentere ideen sin på Blå konferanse

Vinnerlaget fra årets innovasjonscamp skal presentere ideen sin for tiendeklasseelever, politikere og representanter for næringa under Blå konferanse.

Anteo AS har laget et verktøy for å redusere sykdomsspredning

Verktøyet som gir oppdrettsnæringa informasjon om smittesoner er klart til bruk.

Rekruttering til blå næring: – Forferdelig akademisk

Gjert Eirik Grande mener utdanningssystemet bør tilpasses yrkesfag, og skryter av rekrutteringa til blå næring i regionen.

Filmpremiere setter startskuddet for årets konferanse

Å lage en film som skal gjøre folk stolt av å bo på Namdalskysten, var spesielt stas for produsenten, som selv er ytternamdaling.

Daglig leder i NYN skryter av optimismen i regionen

Rögnvaldur Gudmundsson er ikke i tvil om at Blå konferanse bidrar til å nå målene om vekst i regionen.