Coop regner med å selge 300 tonn gresskar til Halloween

Før årets skumleste helg forventer Coop å selge over 50.000 norske gresskar i sine butikker. Men ikke kast fyllet – det er nemlig en nifst god råvare.

Knask eller knep? Halloween er over oss igjen, men hva gjør du med innmaten til gresskaret?  Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Halloween-feiringa har de siste åra for alvor etablert seg i Norge, og det merker butikkene på gresskarsalget. I løpet av noen hektiske dager regner Coop med at kundene vil bære ut 300 tonn av den oransje frukten.

– Kundene ønsker å pynte opp til Halloween og vi merker det på gresskarsalget som øker kraftig hvert eneste år. Med et forventet salg på 300 tonn i år, vil det tilsvare mer enn 50.000 gresskar. Alle disse er dyrket i Norge, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef for Coop Norge.

Mange bruker gresskarene kun til å lage skumle utskjæringer, og kaster innmaten. Kristiansen håper derfor folk ikke er lettskremte, og oppfordrer samtidig til å ta godt vare på råvaren.

– Dessverre havner ofte den næringsrike innmaten i avfallsdunken. Det er synd, fordi den kan brukes til sunn og god mat. Derfor oppfordrer vi alle til å bruke innmaten til å lage gode matretter, eksempelvis gresskarscones eller gresskarsuppe – veldig gjerne sammen med barna etter at den er ferdig utgravd, anbefaler Kristiansen.

Gresskar kan nemlig både stekes, kokes og dampes, samt brukes i alt fra supper, salater, marmelade, pai og scones til kaker. Det egner seg også ypperlig for de som i disse dager ønsker å prøve seg på kjøttfrie varianter.