– Alle fortjener respekt

– Vær deg selv, alle andre er opptatt. Ingen skal skjemmes over hvor de kommer fra eller hvordan de ser ut. Du er god nok, sier Tomas Eriksson.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: I forbindelse med kulturfestivalen Vrimmel hadde kunstneren og foredragsholderen Tomas Eriksson tatt turen til Namsos ungdomsskole tirsdag. Med foredraget «The Power of Glesbygd» tar han et oppgjør med formeninga om at folk som kommer fra bygda er mindre verdt enn dem som kommer fra byen. Selv kommer han fra et lite tettsted i Nord-Sverige som sliter med sitt. Hjørnesteinsbedriften er lagt ned, 150 mennesker mistet jobben og gjennom det vel 50 minutter lange foredraget/standup-showet delte han sine tanker omkring det å tørre være seg selv. Slippe taket og rett og slett være den du er.

Selv bestemte han seg for å slutte å skjemmes over heimplassen og heller snu det til noe positivt. Ut av dette vokste Håkki-kjeden fram, som Eriksson sammen med Mats Stenslet og Bjørn Kowalski startet i Trondheim. I dag er det flere tusen som går rundt med T-skjorter designet av Eriksson og kameratene.

– Det er så mye du lærer deg av å bo på bygda som du ikke lærer av å bo i byen. Du lærer å fyre opp bål, mekke bil, danse swing og spille instrument. Eriksson vil holde det samme showet flere steder i Midtre  Namdal de neste ukene.