Nominasjonen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti

Namdalingene må kjempe

Alle i nominasjonskomiteen vil ha en namdaling på topp tre. De er bare uenig om hvilken kandidat – og på hvilken plass.

TAPTE MED KNAPP MARGIN Terje Sørvik.  Foto: Pål Morten Skaret

NAMDALSAVISA

STEINKJER: For da nominasjonskomiteen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti var ferdig med sitt møte tirsdag ettermiddag, lå det to listeforslag på bordet:

Fem av komiteens medlemmer hadde stemt for ei liste med Jorid Nordmelan fra Namsos på tredjeplass. Foran henne står dagens stortingsrepresentanter Ingvild Kjerkol (1. plass) og Arild Grande (2. plass)

De fire siste i komiteen hadde stemt for ei liste med fylkesrådene Terje Sørvik fra Vikna på andreplass og May Britt Lagesen fra Steinkjer på tredje.

I tenkeboksen

Dermed brygger det opp til kamp på partiets nominasjonsmøte 26. november. Selv om Terje Sørvik foreløpig ikke har bestemt seg.

– Jeg har sagt jeg vil stille meg til disposisjon for partiet. Nå har komiteen kommet med sin innstilling, så får vi gjøre en vurdering ut fra det, sier Sørvik når NA snakker med ham rett etter at innstillinga er klar.

– Jeg har registrert at lokalpartiet mitt ønsker meg på en sikker plass. Det vil være et av flere momenter jeg må vurdere, legger han til.

Nord-Trøndelag har i dag to representanter på Stortinget. Jorid Nordmelan er 1. vara og møter denne høsten for Ingvild Kjerkol.

– Flertallet i komiteen har vurdert det dit hen at de tre har gjort en så god jobb, at det er naturlig å gi dem ny tillit, sier nominasjonskomiteens leder Inger Marit Eira-Åhrén.

– Kandidat for Trøndelag

– Mindretallet har ønsket en kandidat med mer næringslivs- og arbeidserfaring, og lansert Terje Sørvik. Han er også en kandidat mange ser for seg kan ta en topplass når Trøndelag Arbeiderparti skal stille liste om noen år. Med Sørvik på andreplass er det av geografiske hensyn også naturlig å stille Lagesen opp mot Nordmelan.

Komitélederen vil ikke opplyse hvem i komiteen som stemte hva, eller hva hun selv stemte.

– Men flertallet er det samme på begge plasser, sier hun.

Resten av lista ser sånn ut:

4. Gaute B Skjervø, AUF, 5. May Britt Lagesen, Steinkjer, 6. Terje Sørvik, Vikna, 7. Anne Marit Mevassvik, Overhalla, 8. Carl Sitter Geving, Namsos, 9. Fatima Almanea, Verdal, 10. Stian Brekkvassmo, Namsskogan, 11. Randi Ness, Lierne.Uenighet i Nord-Trøndelag Aps nominasjonskomité

Grande på 2. plass – Sørvik på 6.plass, mens Jorid Holstad Nordmelan kaprer 3. plassen.Eks-statsråden kaster seg inn i nominasjonskampen – og har et klart råd til Ap:

Namdalen må satse på Sørvik

– Nå har Namdalen en sjanse til igjen å få en stortingspolitiker. Det er bare i Arbeiderpartiet det er mulig. Derfor må alle lokalpartiene enes om Terje Sørviks kandi- datur.Terje Sørvik seiler opp på sikker plass

– Viktig for Namdalen

Flere av Arbeiderpartiets lokallag i Nord-Trøndelag har stemt Terje Sørvik opp på sikker stortingsplass.