Ulven sendt til obduksjon

Ulv felt i forbindelse med tilsyn av rein i Lierne.

Tatt hånd om Her blir ulven fraktet inn i helikopteret. Den skal sendes til Veterinærinstituttet for nærmere undersøkelser.  Foto: Bengt Steinar Nordbakk

NAMDALSAVISA

LIERNE: – Det er i dag felt en ulv i Lierne kommune. Ulven ble felt i forbindelse med tilsyn av rein og det er påberopt nødverge i forbindelse med fellingen. SNO og politiet er varslet, opplyser Inge Hafstad hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

– Ulven ble felt to kilometer øst for Fossdalstjønna, på grensa mellom Lierne og Snåsa, opplyser lensmann Svenn Ingar Viken.

Ukjent hvem som skjøt

Han er sparsom med opplysninger om hendelsen, og vil verken opplyse om dyrets kjønn eller antatte alder.

Men ifølge Tore Solstad i Statens naturoppsyn (SNO), var det en ung hannulv som måtte bøte med livet.

- Det er snakk om en ganske ung hannulv. Disse blir jaget bort fra foreldrene sine når de er rundt ett år, så legger de ut på vandring. Dette er mest sannsynlig en enstøing som var på vandring for seg selv. De kan gå langt og dukke opp hvor som helst i Skandinavia, sier Solstad til adressa.no.Utvider lisensfellingsområdet

Kan jakte ulv i hele fylket

 

Lensmann Viken ønsker ikke å si noe om hvem som skjøt ulven, men forteller at to tjenestemenn har undersøkt åstedet og tatt hånd om det døde dyret.

Politiet fikk melding om fellinga gjennom SNO klokka 12.00 onsdag formiddag. Vi har akkurat kommet fram til stedet og kommer tilbake med mer informasjon etter videre undersøkelser, uttalte operasjonsleder i Trøndelag politidisitrikt, Monica Ravlo til NA 14.45.

HANNULV SNO tror det er et streifdyr som ble felt i Lierne onsdag.  Foto: Lef Arne Holme

 

Til obduksjon

Ulven vil bli sendt til obduksjon så fort som mulig.

– Ulven skal sendes til Veterinærinstituttet, bekrefter lensmann Svenn Ingar Viken.

Etter onsdagens felling er gjenværende kvote for lisensfelling av ulv i regionen på ett dyr.


Unikt bilde tatt av ulv i Lierne

– Dette er et skup

Da fjelloppsynsmann Mogens Totsås kikket gjennom bildene i viltkameraet sperret han opp øynene.

 

Over 90 ulver i Norge

Ifølge Rovdata er det vanskelig å vite nøyaktig hvor mange ulver det er i Norge.

–Det ble vinteren 2015/2016 registrert 65-68 ulver i helnorske revir eller på vandring i Norge, i tillegg til minst 25 ulver i grenserevir på begge sider av riksgrensen mot Sverige. Totalt altså 90-93 ulver med helt eller delvis tilhold i landet. Dette er det mest presise antall som er mulig å gi her og nå, skriver de på sin hjemmeside.