– Vi har venner i Nepal

På kun to timer samlet elevene inn omtrent 50.000 kroner til jordskjelvramma unger i Nepal.

Har stått på Forberedelsene startet elevene med i uke 39, og de har lagd alt fra tegninger og plakater til eplemost og armbånd. Emma Aune Hellesø (9) og Esey Ghessesew (9) solgte vafler på fredag.  

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Tradisjon tro arrangerte Rørvik skole Internasjonal dag på fredag. Det er 21. året på rad at skolen samler inn penger ved å invitere folk til å bidra gjennom tombola, loddsalg og kaffesalg. I år er det tredje året på rad at pengene går til Foruts barneaksjon for jordskjelvramma unger i Nepal.

Elevene åpnet dagen med å synge et par sanger om vennskapet til ungene i Nepal, og omtrent 1.000 personer tok turen innom skolen.

– Dette er et kjempeopplegg. Ungene har vært utrolig flinke, og det har vært veldig god hjelp fra foreldrene, sier lærer Nina Sandberg.

Hun forteller at elevene snakker mye om arrangementet og at de stolte over hva de får til.

– Det er artig at folk kommer og ser hvor bra vi har det, og at de ser ungene bidra. Det er veldig mye læring i hele prosessen, og elevene blir godt kjent med Nepal, sier hun, og forteller at elevene er overrasket over hvordan skolen i Nepal er i forhold til deres skole.

– De ser at det er en nytte i å hjelpe andre, og det skaper et godt samhold blant elevene.

– Dette er ikke et ork, det er bare glede. Den spontane givergleden er helt utrolig, og jeg blir egentlig litt målløs.

Lodd Amalie Ramfjord (9) og Haldis Grindvik Blikø (8). 

Vant Anna Louise Severeide og Tiril Severeide Valan (7).