Overhalla Betongbyggs prestisjeprosjekt i finalen til høythengende pris

Stormen, en av seks finalister i verden

Kulturhuset Stormen i Bodø er en av seks finalister i en høythengende arkitektkonkurranse. Overhalla Betongbygg har vært sterkt delaktig i bygginga av kulturhuset.

Topp seks Stormen i Bodø, med fasader fra Overhalla betongbygg konkurrerer om internasjonal pris. 

NAMDALSAVISA

BODØ: Da Kulturhuset Stormen ble åpnet 16. november 2014, nølte ikke administrerende direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg med å kalle bygget med en prislapp på 1,3 milliarder kroner det mest prestisjefylte prosjektet i firmaets historie.

– Overhalla Betongbygg er blant de største aktørene som har deltatt i byggearbeidet. Overhallingene har laget fasaden til det store kulturkvartalet i Bodø sentrum, samt sørget for å isolere det. Dette er kjempestort, og markerer en ny start for oss. Vi har hevet oss mange hakk gjennom dette prosjektet, sa Amdal.

Nå er altså Stormen plukket ut som en av seks finalister til «RIBA International Prize», en pris som deles ut av Royal Institute og British Architects.

– Disse bygningene viser hvordan intelliigent arkitektur i enhver forkledning kan berike både byer og landsbyer. I kjernen av denne prisen feires arkitektonisk fortreffelighet, og kraften av hvordan arkitektur kan være til fellesskapets beste, sier RIBAs president Jane Duncan til CNN.