Buøy gård fortsatt blant Nordens beste restauranter

– Det må vel være den eneste restauranten på lista som kun har en ansatt, sier kokk og grynder Thomas Valø på Buøy gård.

ENDA EN ANNERKJENNELSE Selv om de ifølge seg selv, ikke har kommet helt i gang enda, høster Thomas Valø og Fredrikke Aksnes Sverdrup på Buøy gård stadig nye anerkjennelser for Buøy gård. Nå har de havnet på den prestisjetunge White guide. Igjen! 

NAMDALSAVISA

SALSBRUKET: For andre året på rad finner vi idylliske Buøy gård på den prestisjetunge lista «The White Guide» for 2017. En guide over Nordens beste restauranter.

Valø har visst ei stund at de ville havne på lista, men ikke hvor.

– Jeg har vært veldig nysgjerrig på hvor vi skulle havne, og er veldig fornøyd med at vi står på stedet hvil, sier han.

Stenger fra nyttår

Restauranten har også i år fått en score på 69 poeng, og havner under kategorien «very fine».

– Jeg har jo følt at vi ikke har startet ennå. At vi har holdt oss på den samme linja. På grunn av fasilitetene har vi ikke kunnet heve nivået, sier Valø.

Fra nyttår stenger Buøy gård noen måneder for å pusse opp, bygge om og ansette flere folk.

– Mye blir som det er i dag, men det kommer til å bli en helt annen verden for oss. Det kommer til å bli en mer restaurant-følelse, og jeg kan endelig dyrke det konseptet jeg hele tida har jobbet mot, sier Valø.


Buøy gård inn på Nordens mest prestisjetunge restaurantliste

Blant de 300 beste i Norden

White guide presenterer 16. november sin nye liste over de 300 beste restaurantene i Norden. På den lista vil Buøy gård stå.


Sikter høyere

Det konseptet Valø ønsker seg på Buøy gård mener han skal gjøre at restauranten havner høyere på «The White Guide».

– Jeg har jo større ambisjoner, og når vi ser at det går vegen, så er det bare å satse hardere, sier han.

– Hvor hardt ønsker du å satse?

– Jeg er ikke helt fornøyd ennå, så topp ti må da gå an, smiler han.

Med ferske råvarer utafor stuevinduet, tror Valø at Buøy gård vil klatre på lista til neste år.

– Etter at vi åpner på nytt blir det bedre plass i huset, flere ansatte, jeg ønsker å servere enda flere retter med bedre viner og rutiner skal settes mer i system, sier han.

Buøy gård blir å finne på 41. plass av 64 norske restauranter i 2017-utgaven av «The White Guide».

– Selv om jeg sikter høyt, er jeg selvsagt veldig fornøyd med plasseringa. Det må vel være den eneste restauranten på lista som kun har en ansatt, sier Valø.

Buøy gård er eneste nordtrønderske restaurant på lista, mens Trondheim har fem restauranter på «The White Guide»: Credo, Mathallen i Trondheim, Folk & Fe, To rom og kjøkken og Røst Teaterbistro.

Her finner du hele lista!