Er kjøretøyet ditt skodd for vinteren?

Hvert år opplever Statens vegvesen ulykker og farlige situasjoner med personbiler og tunge kjøretøy pga. dårlige dekk.

3 millimeter Fra i dag av, 1. november, skal mønsterdybden på dekkene dine være 3 millimeter.  

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Vinteren er i anmarsj. Kjører du bil, motorsykkel, moped, traktor eller tilhenger, må du sjekke at kjøretøyet ditt er riktig skodd for årstida.

- Fra i dag av, 1. november, skal mønsterdybden på dekkene dine være 3 millimeter. Dette kravet gjelder i perioden 1. november til mandag etter 2. påskedag. I tilsvarende periode skal dekk på kjøretøy med tillatt totalvekt over 3.500 kg ha mønsterdybde minst 5 millimeter, opplyser vegvesenet som i løpet av det siste året har kontrollert flere tusen kjøretøy i Trøndelag og Møre og Romsdal – både tungbiler og personbiler.

- Dekk og mønsterdybde er en vesentlig del av kontrollen. Det samme skal vi gjøre i året som kommer. Det er viktig for din og andre sin sikkerhet at du sørger for at kjøretøyet ditt er utrusta for vinteren, sier direktør for Trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen Region midt, Frode Børstad i ei pressemelding.