Kattunge kastet i søpla for å dø

Kald og mager ble katta funnet i ei eske på Matmortua. Nå har den fått en ny heim, og eieren er sjokkert.

Blir tatt vare på Jeanette Salvik og familien har tatt inn kattungen som ble funnet i søpla på Matmortua på Ottersøy, og den har allerede blitt en del av familien.   Foto: Lena Erikke Hatland

Jeg vet ikke hva som foregår i topplokket til noen som gjør sånt.

Jeanette Salvik
NAMDALSAVISA

MARØYA: Heime hos Jeanette Salvik løper en liten, søt og leken kattunge rundt omkring kjøkkenstolene. Den ser frisk og rask ut, men for bare noen dager siden ble den samme katta funnet utsultet i ei eske på Matmortua.

– Jeg vet ikke hva som foregår i topplokket til noen som gjør sånt, sier Salvik, som har tatt seg av katta etter den ble funnet i søppelhaugen.

– Noen mente å ta livet av kattungen.

Frisk og fin Da kattungenble funnet i ei eske, var den mager og kald. Etter et par dager hos Jeanette Saltvik og familien har den fått det som plommen i egget.  Foto: Lena Erikke Hatland

 

Spesiell opplevelse

William Mikalsen var på jobb på Matmortua, og hadde akkurat hatt kaffepause da han fant kattungen liggende i ei eske midt i søpla.

– Jeg skulle gå i hallen for å se om det var noen oppgaver å ta fatt på da jeg hørte mjauing, sier han, og forklarer at han fant katta i ei eske den ikke klarte å komme seg ut av.

– Vi vet ikke sikkert hvor katta kom fra. Den kunne ha blitt hentet i en konteiner eller noen kunne ha lagt den på Matmortua om natta.

Mikalsen forteller at kattungen var mager og kald da han fant den. I tillegg var den tam, så det var tydelig at det ikke var ei villkatt som lå i eska.

– Jeg tok den med meg inn og fortalte det til de andre på jobb. Alle syntes synd på det lille dyret, og jeg spekulerte veldig i hvorfor noen har gjort noe så ufattelig rart, sier Mikalsen.

Da han fant pusen, var søppelhaugen i ferd med å bli sortert, og søppelet skulle bli klemt sammen og brent.

– Jeg forstår ikke at noen har samvittighet til å gjøre noe sånt med et dyr, sier han.

– Jeg er glad for at vi fikk berget katta og gitt den en heim. Vi kommer over litt forskjellig i søpla, men jeg har aldri funnet et dyr før.

Fant kattungen William Mikalsen fant kattungen i denne søppelhaugen på Matmortua, og tok den raskt med seg inn i varmen.  Foto: Lena Erikke Hatland

– Uten tvil dyreplageri

Det var Jeanette Salviks 17 år gamle datter som viste henne bildet av kattungen som trengte en ny heim.

– Jeg har hatt flere katter før, og jeg trodde jeg var ferdig med det. Da jeg så denne ombestemte jeg meg raskt, smiler hun.

Salvik forteller at hun har fått mange tilbakemeldinger etter hun la ut bilde av den på Facebook for å fortelle om hva som hadde skjedd.

– I tillegg har det vært flere innom for å se på han, og alle synes synd i pusen, sier hun, og forteller at hun tok over katta 26. oktober. Da hadde den bodd et par dager hos en ansatt ved Matmortua.

– Han har vokst seg dobbelt så stor etter han kom hit, sier hun, og påpeker at hun ikke kan si sikkert at det er eierne selv som har kvittet seg med katta.

– Det er ingen som synes dette er greit, og de fleste blir rett og slett forbannet når de hører om det. Jeg forstår ikke hvilke mennesker som vil gjøre noe sånt. Det er dyreplageri, sier Salvik.

Hun har ikke hørt om slike tilfeller i Ytre Namdal før, og hun håper at dette blir siste gang.

– Jeg spekulerer veldig på hvorfor de har gjort dette. Noen tenker kanskje at det bare er ei katt, men det finnes humane måter å avlive et dyr på, sier hun, og legger til:

– Jeg er glad for at det gikk bra denne gangen.