Har opplevd massiv støtte etter debattinnlegg

– Feigt av TV 2 Sporten

Da Håkon Arntsen (72) tok Therese Johaug i forsvar i et debattinnlegg, førte det til en storm av reaksjoner.

HARDT UT MOT MEDIAS DEKNING Tidligere journalist reagerte sterkt på TV 2s dekning av dopingsaken rundt Therese Johaug. Leserinnlegget hans i Namdalsavisa skapte en stor nasjonal interesse.  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Han har skrevet tusenvis av artikler, og jobbet som politisk journalist i 15 år. Men aldri har 72-åringen opplevd en slik nasjonal respons på en artikkel som denne uka.

– Telefonen har ikke stått stille. Folk har ringt fra hele landet med støtteerklæringer, sier Arntsen om den voldsomme responsen han fikk på leserinnlegget «Johaug med fotlenke».

For leserinnlegget har fått internett til å koke. Artikkelen er lest over 285.000 ganger på Namdalsavisas heimeside, og er delt hundrevis av ganger på Facebook.


Mener Lersveen mobber

I innlegget går Arntsen hardt ut mot medias – og spesielt TV 2s – dekning av den pågående dopingsaken mot Therese Johaug.«Den verste mobberen i så måte er sportsjournalist Ernst A. Lersveen i TV 2», skriver Arntsen.

«På toppen av selv å konstruere konspiratoriske og meningsløse problemstillinger, konkluderer han med «at det dukker stadig opp nye spørsmål som vi ikke får svar på». At det er han selv som konstruerer disse spørsmålene, for å svekke hennes troverdighet, tar han null hensyn til.» fortsetter 72-åringen i innlegget.

– Folk bønnfaller meg om å skrive mer. Jeg har fått henvendelser fra folk som sitter høyt oppe i ledelsen i Norges Skiforbund, som er veldig takknemlig, og sier det er en utbredt frustrasjon mot Lersveen som journalist, sier Arntsen.

– Hva mener du Lersveen har gjort feil i denne saken?

– Han har blitt en aktør. Første bud for en journalist er å ikke bli en aktør. Du skal opplyse og belyse - ikke være en aktør i de sakene du jobber med. Jeg trodde en garvet journalist som han ville holdt seg for god for slik oppførsel, sier Arntsen.

– Sunt for ordskiftet

Ernst A. Lersveen ønsker ikke å kommentere innlegget til Arntsen overfor NA.


Gråtende Johaug ber om å bli trodd

Therese Johaug synes det er veldig rart at folk ikke tror på det hun har sagt i forbindelse med dopingsaken mot henne.

 

– Jeg takker nei til å kommentere, sier Lersveen og henviser til redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Espen Solbakken.

– I denne saken har det selv etter en pressekonferanse og en intervjuavtale i etterkant av denne, oppstått mange spørsmål som TV 2 Sporten og andre medier har forsøkt å søke svarene på, sier Solbakken.

Han mener det journalistisk sett har vært interessant å ettergå tidslinja som er tegnet og forklart av både Johaug, lege Fredrik Bendiksen og Norges Skiforbund.

– Vi har ikke tatt stilling eller konkludert med hva som er riktig i denne saken. Det er heller ingen tvil om at saken er veldig polariserende med sterke meninger. Det har vi full forståelse for, og vi jobber hver eneste dag for å bli bedre samt ettergå og kontrollere opplysninger, sier Solbakken til NA.

– Feigt svar, sier Arntsen om svaret fra TV 2.

– Mitt inntrykk av Lersveen står jeg fortsatt fast ved. Det er uhyre mange som er frustrerte måten han har behandlet et menneske som ligger nede, ut ifra responsen jeg har fått, sier Arntsen.

– At personer har sterke meninger om hvordan media behandler en sak som vekker så mye følelser er både naturlig og ganske sunt for ordskiftet i norsk idrett, svarer Solbakken.


Norsk langrenn rystet av Johaug-nyheten

«Jeg skal vise alle at jeg er uskyldig»

Norsk langrenn er i krise etter dopingsaker mot først Martin Johnsrud Sundby og nå Therese Johaug. Skipresident Erik Røste beskriver situasjonen som "en sorgens dag".