Fotballcup får etterspill: Anmeldt for Facebook-ytring

Rørvik IL har anmeldt en privatperson som følge av en ytring på vedkommendes Facebook-profil i etterkant av høstens SMN Cup i fotball.

FOTBALLCUP Det var i etterkant av fotballturneringa SMN Cup på Kolvereid at Rørvik IL gikk til anmeldelse av en person for det de mener er ærekrenkelse. Dette bildet er fra cupen, men har ingen relasjon til saken. ILLUSTRASJONSFOTO 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: – Jeg kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere saken. Jeg må først diskutere saken med fotgallgruppa, så kommer vi tilbake til en eventuell uttalelse etter det, sier styreleder Ståle Valø i Rørvik IL.

Det var i etterkant av fotballcupen SMN Cup på Kolvereid at en privatperson la ut en melding på sin Facebook-profil som omhandlet topping av lag.

Det er innholdet i denne som har ført til anmeldelsen fra Rørvik ILs side.

Ærekrenkelse

Vedkommende som er anmeldt vil ikke stå fram med navn og bilde på nåværende tidspunkt. Denne personen bekrefter at han/hun er anmeldt.

– Jeg hørte via rykter at jeg var anmeldt. Jeg tok kontakt med politiet, som bekreftet at det stemte. Jeg var anmeldt for ærekrenkelse.

– Hvordan reagerte du?

– Jeg har veldig stor respekt for alle klubber i Namdalen. Jeg har ikke kritisert en eneste klubb i mitt innlegg. At det da er et idrettslag som velger å gå til anmeldelse gjør meg litt forundret. Man blir litt målløs.

– Hva skrev du i innlegget?

– Jeg skrev om forskjellsbehandling og topping av lag i barnefotballen. Jeg gikk ikke på klubb, ikke på navn og heller ikke på en spesiell kamp. Jo, jeg har referert til en treners oppførsel, vedrørende dette, men ikke med navn. Det var et langt innlegg der jeg klippet og limte fra barnereglene i Norges Fotballforbund. Der står blant annet lovverket for barnefotball. Det var det jeg ønsket å få fram. Jeg var ikke ute etter noen bestemt person eller klubb med mitt innlegg.

– Likevel ble du altså anmeldt?

– Ja, og jeg blir veldig oppgitt. Vi vet jo at topping foregår, og jeg regaerte på ting på den cupen. Men som sagt; min ytring gikk slett ikke på et bestemt idrettslag.

– Det blir påstått at du har slettet innlegget i ettertid?

– Det stemmer heller ikke. Det ligger åpent for de jeg er venner med på Facebook.

VIL IKKE KOMMENTERE Styreleder Ståle Valø i Rørvik IL. 

 

Oppfordring

– Hva ville du med innlegget?

– Det var ei klar oppfordring til foreldre og barn om å ikke finne seg i topping av lag. Det var flere som reagerte. Men ingen tør å si noe, sier den fotball-interesserte personen.

Og legger til:

– Jeg synes det er forundelig at et idrettslag skal føle seg så krenket når ingen idrettslag er nevnt. Det er tankevekkende, og forteller at det kanskje er noe i det jeg sier.

Bekrefter anmeldelse

Etterforskningsleder Kai Magne Rosendal ved politiet i Ytre Namdal bekrefter at de har mottatt en anmeldelse fra Rørvik IL.

– Stemmer det at det har kommet en anmeldelse fra Rørvik IL mot en privatperson som omhandler ytring på Facebook?

– Ja, det stemmer. Saken er overlevert til påtalejurist på Steinkjer for vurdering, sier Rosendal.

Politijurist Vegard Hermann Tobiassen bekrefter at de har mottatt saken, men sier den foreløpig ikke er behandlet.

– Saken er oversendt fra etterforskning til påtale, men den er ennå ikke behandlet.

– Når vil det skje?

– Det er vanskelig å si, men det blir ikke de første dagene i alle fall, sier han.

– Så det er ikke en prioritert sak?

– Nei, ikke i dag.