Kan være aktuelle som fylkesmann

Inge Ryan og Anne Marit Mevassvik er blant dem som har søkt på stillingen som fylkesmann i det nye storfylket.
NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag slås sammen til en fylkeskommune fra 1. januar 2018.

Stillingen som fylkesmann i det nye storfylket har vært lyst ut med søknadsfrist på 14 dager, og Adresseavisen skriver at en rekke tunge aktører har vist interesse for stillingen.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) avviser ikke at han kan være blant søkerne til jobben som fylkesmann for det nye trøndelagsfylket, skriver NRK. Frp-nestlederen har takket nei til gjenvalg som stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, men sagt at han blir sittende som statsråd så lenge det er aktuelt.

Høyres stortingsrepresentant Frank Jenssen er nominert på sikker plass for en ny periode på Stortinget, men er blant søkerne. Ifølge T-A skal også Anne Marit Mevassvik, fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag, ha søkt på stillingen.

– Jeg har blitt oppfordret til å søke jobben. Jeg brenner for trøndelagsprosjektet: Å samle Trøndelag, og skape en sterk region. Det er en interessant oppgave som politiker, men det er åpenbart også interessant som fylkesmann, sier Mevassvik til Trønder-Avisa.

Fylkesmann Inge Ryan i Nord-Trøndelag, som tidligere representerte SV på Stortinget, bekrefter også at han blir å finne blant søkerne, mens fylkesmann i Sør-Trøndelag Brit Skjelbred ikke søker.