TV 2 ba Lersveen dempe seg

TV2-ledelsen har bedt Ernst A. Lersveen om å «dempe seg» i dekninga av Therese Johaug-saken.

Fikk beskjed TV2-ledelsen har bedt Ernst A. Lersveen dempe sin kommentatorrolle når han lager stoff rundt Therese Johaug. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det er Dagbladet som skriver dette.

Ifølge avisen fikk TV2-profilen beskjed av ledelsen om å skille rollen mellom kommentator og journalist når han lager saker rundt Johaug.

– Vi ønsker å kanalisere journalistikken på riktig måte. Reportere skal rapportere. Og så har vi eksperter som ikke har på seg reporterhatten, sier redaksjonssjef Espen Solbakken i TV 2-sporten, til avisa.

En av dem som har regaert på Lersveens dekning av Therese Johaug-saken er tidligere journalist Håkon Arntsen fra Namsos. I et leserinnlegg i NA tar han et oppgjør med det han mener er mobbing av utøveren.


 

«Som tidligere journalist får jeg vondt i magen over å se hvordan media herjer med et sjokkskadd menneske som gjorde den alvorlige feilen at hun stolte fullt og helt på legen sin.Den verste mobberen i så måte er sportsjournalist Ernst A. Lersveen i TV2», skriver Arntsen i leserinnlegget.

Arntsen fikk stor respons på sitt innlegg, som i skrivende stund er lest 230.000 ganger.


Har opplevd massiv støtte etter debattinnlegg

– Feigt av TV 2 Sporten

Da Håkon Arntsen (72) tok Therese Johaug i forsvar i et debattinnlegg, førte det til en storm av reaksjoner.


Lersveen ønsket ikke å kommentere Arntsen innlegg i NA, men overfor Dagbladet sier Lersveen dette:

– Jeg står på det jeg har sagt. Men hvis noen mener at jeg skal holde fred, så går jeg ikke i noen krig, sier Lersveen og henviser til TV 2-ledelsen.