RBK sendte Glimt og Brede Moe ned til 1.divisjon

Rosenborg knuste Bodø/Glimts håp om eliteseriespill neste sesong med 2-1-seier i siste serierunde. Dermed må nordlendingene ta turen ned i 1. divisjon sammen med Start.

Vant Rosenborg vant 2-1 over Bodø/Glimt søndag.  Foto: Ned Alley, NTB scanpix

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: Med Stabæk mot tabelljumbo Start i Bærum var Glimt etter alle solemerker avhengige av poeng mot seriemesteren for videre eksistens i eliteserien.

Men samtidig som det tikket inn meldinger om scoringer på Østlandet, slo Glimt sprekker i Trondheim. Først scoret Mushaga Bakenga i første omgang, før Hólmar Örn Eyjólfsson la på til 2-0 etter hvilen. Fitim Azemi stanget Glimt tilbake i kampen på en corner, men Glimt måtte ha flere scoringer. Det fikk de ikke. Dermed må tårevåte nordlendingene forberede seg på 1. divisjonsspill neste sesong.

På den andre siden av gledesskalaen finner man RBK. Trønderne rundet av en strålende sesong med å ha gullfest med hjemmefansen på Lerkendal.

Sjansesløsing

Glimt hadde kampens første målsjanse ved Azemi etter tolv minutter. Spissen ble imidlertid nektet av André Hansen i RBK-buret, og derfra og ut handlet det meste om hjemmelaget.

Allerede minuttet etter var seriemesteren på kontra. Christian Gytkjær fikk ikke avsluttet, men det fikk Fredrik Midtsjø. Forsøk gikk for Glimt sin del heldigvis over.

Sjansene fortsatte å komme. Etter 18 minutter fikk Midtsjø nok en mulighet. Denne gangen reddet Glimt-keeper Simon Thomas.

Etter en drøy halvtime ropte Glimt på straffe. Azemi gikk ned i feltet i duell med Tore Reginiussen, men dommer Tommy Skjerven lot spillet gå videre.

Glimt-håp

Og da kontret RBK. Hjemmelagets landslagsving Pål André Helland fikk upresset prikke et innlegg på hodet til Bakenga som sendte RBK i ledelsen – og Glimt under nedrykksstreken.

RBK burde økt ledelsen før pause, men verken Midtsjø, som misbrukte en sjanse alene med Thomas, eller Helland, som chippet fra 20 meter, klarte å få ballen inn.

I andre omgang satte den imidlertid igjen for hjemmelaget. Jonas Svensson smalt til fra straffemerket, og på Thomas sin retur dukket Eyjólfsson opp og skled inn 2-0 til RBK.

Azemi rev seg løs på en corner og headet inn reduseringen etter 68 minutter, men det holdt ikke for bortelaget på Lerkendal søndag kveld.