Namdaling må sone ti måneder i fengsel

Facebook-vennskap endte med trusler og vold

Mannen ble i 2015 dømt for vold mot sin daværende samboer. Nå er han dømt for vold mot ei kvinne han ble kjent med på Facebook og som han ble samboer med i fjor høst.

SAMBOERVOLD: En mann i 30-årene er dømt til ti måneders fengsel etter fysisk og psykisk vold mot sin tidligere samboer. Mannen er tidligere dømt for tilsvarende forhold mot ei kvinne han bodde sammen med før han møtte fornærmede i den siste saken. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Tiltalte som har bodd flere steder i Namdalen, er i Namdal tingrett dømt til ti måneders ubetinget fengsel for å ha utøvd vold, truet og

trakassert ei kvinne som han bodde sammen med et drøyt halvår.

Han må også betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning og 3.500 kroner i erstatning for inventar han ødela i kvinnens leilighet.

Kjent på Facebook

Den domfelte mannen og kvinnen ble kjent på Facebook sommeren 2014, og allerede tidlig i forholdet, før de ble samboere, oppsto det uoverensstemmelser hvor mannen brukte makt og kom med sjikanerende utsagn mot fornærmede.

Et knapt år senere flyttet mannen inn hos kvinnen og det oppsto flere hendelser som førte til at mannen nå er funnet skyldig i både fysisk og psykisk vold mot kvinnen.

Ved ei anledning brøt han fornærmede i bakken og satte seg på henne. Han kom også med trusler om at han skulle slå henne slik at hun kom til å bli «en grønnsak» og at han skulle jakte på henne hele livet. Om hun varslet politiet, truet han med at han skulle ta livet av kvinnen og hennes mindreårige barn.

Slo og lugget

Den siste og mest alvorlige hendelsen fant sted i januar i år. Da nektet mannen å etterkomme kvinnens anmodning om å flytte ut. Han svarte med å slå henne med knyttet hånd, samtidig som han holdt henne fast og lugget henne.

Det førte til at kvinnen anmeldte mannen til politiet – som ila ham besøksforbud. I løpet av ei uke brøt han dette forbudet ved å ringe kvinnen og ved å oppsøke hennes bolig.

I retten erkjente domfelte seg ikke skyldig i annet enn å ha brutt besøksforbudet. Retten festet lit til fornærmedes forklaring og fra vitneforklaringer, blant annet fra kvinnens barn som i tilrettelagte avhør hadde forklart hva deres mor hadde blitt utsatt for.

I straffeutmålinga legges det vekt på at mannen så sent som i mai i fjor ble dømt i Frostating lagmannsrett for vold mot en tidligere samboer. Da ble han også dømt til ti måneders fengsel, hvorav fire måneder ble gjort betinget med ei prøvetid på to år.

Dommen på ti måneders fengsel er mildere enn aktors påstand om ett år og fire måneder.