Pointeren dypt savnet – forsvant for tre uker siden

Quattro ble borte i fjellet

Lørdag 15. oktober forsvant den 11 år gamle pointeren Quattro på Hemnafjellet. Nå er han etterlyst over hele landet via Facebook.

savnet Pointeren Quattro.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

SELNES: – Vi gikk opp den bratte sida fra Tøtdal da han kom bort for oss, sier Bjørg Turid Brørs.

Lørdag 15. oktober var familien Brørs/Bukten fra Selnes på tur opp til Hemnafjellet med hundene Troy og Quattro. Like før toppen stakk pointeren. Det var siste gang de så ham.

Rørt over respons

De har lett og søkt i dager og uker etter Quattro. Så langt fånyttes.

– Vi har gått fra hus til hus og hytte til hytte, snakket med masse folk og spredd etterlysningsplakater så langt unna som til Osen og Steinkjer. Vi har sittet på post og vandret rundt i fjellet mange ganger de siste tre ukene, og brukt alle mulige facebookgrupper med håp om at han skal komme heim igjen, sier Brørs.

Ifølge eierne lystrer han navnet Quattro, han er snill sammen med barn, og er vennlig overfor andre hunder.

– Slik at om noen finner ham så er han en trygg hund, sier hun.

De har også gjort søk ved hjelp av andre hunder, og søkshundene fant spor og indikasjoner på hvor Quattro hadde vært, men ingen hund.

Folk har også meldt seg frivillig til å lete etter Quattro, og familien har fått støtteerklæringer på Facebook fra hundeeiere over hele landet.

– Jeg blir helt rørt av engasjementet og oppmerksomheten dette har fått, sier Brørs.

Quattro er utstyrt med id-chip og hadde halsbånd på seg da den forsvant. Politiet er også varslet.

BORTE Pointeren Qauttro 11 år forsvant i Hemnafjellet 15. oktober. Eierne Frode Bukten og Bjørg Turid Brørs fra Selnes har lett i tre uker etter ham. Så langt uten resultat.  Foto: Privat

 

Etterlyst

Nina Mathiesen, en av kontaktpersonene til facebookgruppa «Med hjerte for hunder på rømmen «reserveløsning», la lørdag ettermiddag ut en etterlysningsplakat. Så langt har nesten 13.000 mennesker sett innlegget.

– Vi prøver alle muligheter og oppfordrer folk til å dele etterlysninga, sier hun.

Pointer som rase er en fuglehund og ofte brukt som jakthund.

– Erfaringa tilsier at pointere kan trekke langt, og rett fram, ikke nødvendigvis i sirkel slik andre raser gjør, sier Mathiesen.

Noe som indikerer at hunden kan, og hun understreker kan, befinne seg langt fra stedet den sist ble sett.

Mathiesen sier at hvis det er folk som har jaktet i området så er det av interesse å få opplysninger hvor det eventuelt er vommet ut dyr, eller om det finnes åteplasser for rev.

– Ut fra at hunden vil søke etter mat der den kan, og da er slike steder av interesse som utgangspunkt for søk, sier hun.

– Det er kaldt i Namdalen for tida?

– Hunder er tamdyr og vil søke mot områder med ly og varme, slik at det er like sannsynlig at han har trukket mot folk som at han fortsatt er på vidvanke i fjellet, sier hun.

– Hva skal man gjøre hvis man treffer på hunden?

– Være rolig, sette seg ned, og forsøke å få hunden til å bli nysgjerrig. Å kalle på den med roping og plystring har mindre hensikt. Etter tre uker på rømmen er den blitt mer sky og forsiktig, så det er avgjørende å ikke skremme den, sier Mathiesen.

– Hvor kan man henvende seg med opplysninger?

– Direkte til eierne, til politiet på 02800, eller til oss via mobil eller Facebook, sier Nina Mathiesen.