Woodland klare for turne med et av landets største rockeband

Brikkene har falt på plass for namdalsbaserte Woodland. På nyåret slipper de ny plate og skal på turne med Spidergawd.

KLARE FOR EUROPA Woodland får en unik mulighet når de i mars blir med Spidergawd på omfattende europaturne. Fra venstre: Espen Berge, Hallvard Gaardløs og namdalingene Gisle Solbu, Hallvar Haugdal og Espen Kalstad.  Foto: OLE A. EKKER

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: I mars får nemlig det lovende bandet muligheten til å spille for et stort publikum når de blir med det populære trondheimsbandet på turne i Europa. Og gutta gleder seg.

– Det blir veldig bra. Vi hopper over mange trinn på stigen med denne turneen. Nå får vi muligheten til å spille på mange store plasser, sier gitarist og vokalist Gisle Solbu.

Hittil har Woodland rukket å vært på en håndfull norgesturneer. Muligheten til å nå ut ver landegrensene er noe de ser på som en stor mulighet.

– Det kan vise seg å bli veldig viktig å komme seg ut i Europa. Det er et stort marked med mye potensial for oss, sier Solbu.

Skryt fra Borten

Mannen som står bak supergruppa Spidergawd er ingen ringere enn Per Borten. Gjennom ei årrekke har han vært en av de viktigste figurene i den trønderske rockscenen. Han er full av lovord om bandet han har plukket ut som turnemakkere.

– Woodland er et band jeg har trua på. De har en god, lett og smittende energi som gjør det lett å være publikum på konsertene deres. De har noe eget ved seg. Den litt stygge og røffe stilen deres blir veldig fin når den er spilt på rett måte, sier Per Borten.

LOKALPATRIOT Per Borten i Spidergawd synes det er viktig å framheve lovende, trønderske rockeband for et større publikum. 

At nettopp Woodland ble valgt ut som oppvarmingsband, er ingen tilfeldighet.

– Jeg har fulgt dem lenge, helt fra tiden da de spilte i Hot Organ. Vi prøver å være lokalpatriotiske, og da var det naturlig at de skulle få bli med, sier Borten.

Via engasjementet til Borten har Woodland også fått nytt management som hjelper dem videre med karrieren.

– Alt blir enklere når vi har en person som tror på oss, som har kontakter og vet hvor og når man skal sette på trykket. Det er en utrolig vanskelig jobb å gjøre selv. Nå har det meste falt på plass for oss, forteller Solbu.

Oppfølgerplate

Kort tid før den omfattende turneen i mars kommer også oppfølgeren til den selvtitulerte debutplata som kom i 2014. Bandet har nå gått litt bort fra deltabluesen, og over til et mer rendyrket uttrykk.

– Det blir litt mer rockelåtstruktur og elgitar. Stilen er litt røffere, og soundet blir mer som 70-tallsrock. Dette var ikke et bevisst valg, men vi hadde et ønske om å lage ei mer rendyrka rockeplate, forteller Solbu.

At de nå går i ei ny retning kommer helt naturlig.

– For oss er det viktig å gjøre det vi selv ønsker. Vi må spille musikk som er oss.

Fra nyttår satser altså bandet hardere enn noen gang, og Solbu er klar på hva som er målet.

– Det å kunne gjøre musikken til et slags levebrød er drømmen. Men det er mange dyktige band der ute, så det er en vanskelig oppgave.

Lagre' avgjørende

Oppveksten i Namdalen har vært viktig for Solbu, som peker på en avgjørende faktor.

– Å kunne spille og øve på Lagre' var avgjørende. Der ble vi pushet framover, og det ble lagt til rette for oss. Det var mye fokus på å lage musikk selv, og det har vært veldig viktig for mange, sier Solbu.

Ungdomshuset Lagre' har lenge vært utsatt for budsjettkutt, og nedleggingsspøkelset har ofte truet. Solbu mener det ville vært dumt om tilbudet skulle forsvinne.

– Hvis ungdommen ikke har et slikt tilbud er det fort gjort å begynne med andre aktiviteter enn musikk. Da vil ikke etterveksten i musikkmiljøet bli like god som den har vært.