Sylskarp revy fra 9. klasse ved Grong barne- og ungdomsskole

Hemmeligheten bak Trumps suksess

Hvordan klarte Trump å vinne valget, og hvordan er egentlig økonomien rundt det nye kulturhuset i Grong? Revyen #PEN 15 gir oss mulige svar.
NAMDALSAVISA

SØRHEIM: – Husk at du ikke skal svare på det du blir spurt om, du skal være frekk, du skal avbryte debattledere og motdebattanter.

Dette er noen av rådene Donald Trump får fra den mystiske kvinnen i hijab i revyen

#PEN 15 som hadde premiere torsdag kveld.

Hvem denne kvinnen er, og hvilke flere råd hun gir den påtroppende amerikanske presidenten, røper vi ikke. Annet enn å si at det er verdt en tur til Sørheim lørdag ettermiddag for å finne ut.

Tradisjonen tro setter 9.-klassingene ved Grong barne- og ungdomsskole (GBU) opp revy. I åtte intensive dager har de 22 elevene satt sammen ei forestilling på 21 nummer.

Håpløs økonomi

Halvparten har elevene skrevet selv, resterende er hentet humorbasen til norsk revyfestival som for andre året er samarbeidspartner og stiller med instruktør Hanne Vilja Sagmo.

Og det er det egenproduserte materialet som fungerer best. Trump-sketsjen er allerede nevnt. Det er også sylskarpt når GBU deltar i Luksusfellen og må svare på hvorfor de bruker «fleir hoinner milliona på eit kulturhus ingen kjæm te å bruke».

Samtidig skryter rektor av at de har jo spart penger på å stenge av vann i dusjene og tømme svømmebassenget for vann. I tillegg har jo Annet fått sparken. Uten at det overbeviser programlederen.

– Dette er håpløst, er hans dom over økonomien.

Proff instruktør

Men noe GBU ikke har spart penger på, er å holde liv i sin egen revytradisjon. For da bygginga av kulturhuset startet i fjor høst, hadde skolen plutselig ikke scene til å sette opp den årlige revyen.

Løsninga ble å hyre inn Norsk revysenters Hanne Vilja Sagmo som instruktør i 14 dager. For andre gang har hun vært med å sette opp revy på rekordtid.

– Innimellom obligatoriske ting som tannlegetimer, konfirmasjonsundervisning og treninger, så har vi øvd i åtte dager forteller Sagmo etter at generalprøven er gjennomført.

Hun roser skolen for å ha tatt vare på tradisjonen mens kulturbygget settes i stand.

– Tiltaket er veldig viktig. Det sveiser elevene sammen. Noe som er veldig viktig i den alderen.