- Ser store muligheter i Namdalen

Påtroppende namsostrener, Jonas Lian Hansen har et klart mål når han starter på jobben i sin nye klubb.

UTVIKLING Jonas Lian Hansen ønsker å jobbe mye med spillerutvikling.  Foto: MOLDE FK

NAMDALSAVISA

NAMSOS: - Jeg håper å bidra til at unge namdalske fotballspillere skal nå drømmen sin. Det er viktig å understreke at jeg snakker om namdalske spillere og ikke bare de som spiller i Namsos. For jeg ønsker å løfte regionen namdalsk fotball, sier Hansen.


Solskjær-elev blir Namsos-trener

På bildet jubler Jonas Lian Hansen (30) etter Moldes NM-gull i 2014. Nå skal han lede Namsos-skuta på fotballbanen.

 

Store ambisjoner

Han er født på Gullvikmoen, og har jobbet i Molde FK siden 2008.

Nå flytter han heim til et nytt fotballiv, langt unna toppfotballen.

Uten at det gjør ambisjonene mindre.

- Jeg hadde ikke tatt en slik jobb uten at jeg hadde hatt tro på at det er mulig å skape noe.  Selv om jeg har jobbet i en tippeligaklubb, har jeg fulgt veldig med på hva som skjer også i Namsos og Namdalen. Og jeg liker det jeg har sett. Det oser engasjement i klubben.  Namsos er en klubb i stor utvikling, sier han.

Tror på Namdalen

Han er veldig opptatt av spillerutvikling, og har tro på at Namdalen kan rekruttere spillere til eliteserien.

- Det har jeg helt klart. Jeg tror vi sammen skal få til et så godt tilbud til unge spillere at de kan nå drømmen om tippeligaspill, og kanskje også mer enn det.

- Ja, for namdalinger er jo ikke født fysisk dårigere enn andre?

- Nei, snarere tvert i mot. De burde jo ha bedre forutsetninger, for de har jo namdalske gener, sier Hansen og ler.