Ble påkjørt bakfra av bil som kom i 80-kilometer i timen

– Vi hadde englevakt

Dårlig sikt gjorde at May-Britt Fløan Øie og samboeren Thomas Hjelde Thoresen måtte svinge av vegen for å vaske frontruta. Så smalt det.

  Foto: Terje Svaan/Adresseavisen

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: – På grunn av at vi hadde mye skit på ruta svingte vi av vegen og satte på nødblinken slik at vi kunne vaske av ruta. Det tar cirka ti sekunder, så smeller det, forteller May-Britt Fløan Øie som kjørte bilen. May-Britt bor i Trondheim, men kommer opprinnelig fra Flatanger.

Hun husker ikke mer før hun og samboeren prøver å komme seg ut av bilvraket. En annen bil hadde kommet i rundt 80 kilometer i timen og truffet dem bakfra. Ulykka skjedde i Okstadbakken i Trondheim, som har to kjørefelt i hver retning, avskilt av et autovern i midten. Etter sammenstøtet blir bilen May-Britt og samboeren sitter i kastet cirka hundre meter nedover bakken og over i det andre kjørefeltet før det stopper opp.

– Det kunne gått veldig mye verre. Der og da tenkte jeg kun på å komme meg ut av bilen i frykt for å bli truffet av flere biler, forteller May-Britt.

 

Hell i uhell

Vel heime etter ulykka kan både hun og samboeren Thomas Hjelde Thoresen prise seg lykkelige for at det gikk så bra som det gjorde.

– Heldigvis var ingen av barna med. Bilen var et totalvrak etter ulykka. Det eneste vi sitter igjen med er verdens største Donald-kul i pannen min, og samboeren har litt vondt i ryggen og bekkenet når han går, forklarer May-Britt.

– Hva tenkte du i sekundene etter at det smalt?

– Det husker jeg rett og slett ikke noe av. Jeg husker at det smalt og at jeg prøvde å åpne døra etterpå. Det gikk ikke, så vi måtte begge to klatre ut av ruta. Jeg må ha slått hodet i rattet eller noe liknende, men det husker jeg ikke, forteller hun.

Ingen brudd

– Barnevogna og alt som var i bagasjerommet er helt ødelagt. Heldigvis kom vi såpass godt ifra det. Både vi og han som kjørte på oss. Vi har ikke brukket noe eller noe slikt, forteller May-Britt nokså lettet.