Mann til sykehus etter arbeidsulykke

En mann i 40-åra ble sendt til Sykehuset Namsos med lettere skader etter ei arbeidsulykke ved lokstallen i Grong.

KLEMSKADER En mann fikk klemskader etter å ha havnet under en kjørelem i forbindelse med reparasjonsarbeid.  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

GRONG: Det var like før klokka 10 fredag formiddag at politiet fikk melding om ulykka som skjedde ved lokstallen i Grong.

– Han ble klemt mellom jernbaneskinna og kjørelemmen etter at denne falt over ham, forteller skadestedsleder John Bjørnar Bye.

Reparasjonsarbeid

Det var i forbindelse med reparasjon av kjørelemmen på en tunglasthenger at arbeideren havnet i klem.

Ambulansen var raskt på stedet og fikk fraktet personen til Sykehuset Namsos bare minutter etter at nødetatene var varslet om ulykka.

NA får opplyst at mannen var ved bevissthet da hen ble fraktet til sykehuset.

Tidlig fredag ettermiddag opplyste Sykehuset Namsos at mannen er innlagt på sykehuset med lettere skader.

– Han er lagt inn til observasjon. I første omgang holder vi ham i 24 timer som er det vanlige, sier Cathrine Fiskum, vakthavende assistentlege ved kirurgisk avdeling.

Oppretter sak

Da NA var på ulykkesstedet fredag formiddag, var politiet i full gang med å gjennomføre åstedsundersøkelser og snakke med vitner til ulykka.

Ulykka skjedde på Jernbaneverkets område, men arbeidet ble utført av en leverandør.

– Vi er ferdige på stedet, og har etterpå snakket med firmaet som utførte arbeidet, Jernbaneverket og Arbeidstilsynet. Vi har nå opprettet en undersøkelsessak, sier operasjonsleder Kjetil Molland ved Trøndelag politidistrikt.

– Hvorfor er det opprettet sak?

– Fordi er person er skadet under arbeid.