Kaare Skevik Jr. har samlet 50 år av Namsos sin musikkhistorie mellom to permer

– Namsosmusikken er helt unik

Arbeidet har tatt sju år, men nå er Kaare Skevik Jr. endelig klar med bind 1 av «Namsos bys musikkhistorie».

Enestående historie – Namsosartister har solgt mellom 5 og 10 millioner plater. I forhold til antall innbyggere må det være Guinness-rekord, sier forfatter Kaare Skevik Jr.  Foto: Runar Moen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det har vært travle dager for den tidligere Prudence-trommeslageren som nå har samlet Namsos’ musikkhistorie fra 1946 til 1996 mellom to permer.

– Det har vært svært hektisk nå som bøkene har kommet fra trykkeriet. Jeg har vært veldig spent. Ser den bra ut? Er det noen feil? Du kan nesten sammenlikne prosessen med en fødsel, sier en lettet forfatter.

Møtt stor velvilje

Boka lanseres under Woodland-festivalen, og Skevik er spent på mottakelsen.

– Jeg har vært opptatt av å samle historien i bokform, sånn at den ikke blir glemt. Så nå er jeg spent på hva folk synes og hvordan salget går.

Skevik har gjort en stor jobb, men er opptatt av å framheve sine mange gode hjelpere.

– Jeg har blitt møtt med en utrolig velvilje hele vegen. Det har vært helt fantastisk. Blant annet satt fem pensjonister i to måneder og gikk gjennom hele avisarkivet for meg. Uten hjelp hadde jeg nok ikke blitt ferdig før tidligst neste år.

To-bindsverk

Undervegs så Skevik at stoffet var så omfattende at han bestemte seg for å dele det opp i to bind. Arbeidet med neste bok er allerede godt i gang.

– Jeg er omtrent halvferdig med neste bok, så den er i god rute til lansering i oktober eller november neste år.

Neste utgivelse kommer også til å bli mer omfangsrik enn boka som nå foreligger.

– Noe av utfordringa med den første boka var at det var vanskelig å finne bilder. Mange av musikerne som var aktive på 40- og 50-tallet har også falt fra. Det finnes mye mer materiale fra nyere tid, så neste bok blir på tre til fire hundre sider.