Fosnes kommune nominert til årets lokale klimatiltak

Fosnes, Hordaland, Oslo, Stavanger og Tønsberg er de fem nominerte til KS- og miljøstiftelsen ZEROs årlige klimakonkurranse for kommunesektoren.

INNOVATIVE LØSNINGER Flerbrukshuset Fyret kombinerer mange innovative løsninger som gir veldig effektiv og fleksibel energibruk i oppvarming av svømmebasseng og nedkjøling av kunstisbanen.   Foto: Privat

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Konkurransen arrangeres for å skape oppmerksomhet om innovative og effektive klimaløsninger i både store og små kommuner og i fylkeskommunene.

I alt kom det inn 18 søknader, hvorav flere var med i konkurransen om en plass blant de fem nominerte.

- Det var usedvanlig sterk konkurranse om topplassene i år. Flere fortjener hederlig omtale, uttaler juryen, som består av tidligere statsråd Kristin Halvorsen, nå direktør for Cicero, KS’ styreleder Gunn Marit Helgesen, tidligere statsråd Odd Einar Dørum og ZEROs leder Marius Holm.

De tre beste prosjektene blir premiert, og vinnerne vil bli offentliggjort under middagen på Zerokonferansen i Oslo 23. november kl.18:30.

De fem toppnominerte lokale klimatiltakene: - Fosnes kommune: Flerbrukshuset Fyret med innovative energiløsninger - Hordaland fylkeskommune: Miljøkrav i ferjeanbud med elferjer som gir 90 prosent utslippskutt - Oslo kommune: Fossilfrie byggeplasser som kutter utslipp gjennom miljøkrav i anbud - Stavanger kommune: Prosjekt for mer klimavennlige jobbreiser, «HjemJobbHjem» - Tønsberg kommune: Biogassanlegget «Den magiske fabrikken»