Risiko for høy vannstand

Meteorologisk institutt melder på sine nettsider om risiko for høy vannstand i store deler av landet, inkludert i Namdalen.

VÅTT Det har kommet store nedbørsmengder i Namdalen de siste dagene. Tirsdag fikk flere biler problemer med vannmengdene utenfor Namsos storsenter.  Foto: Tor Martin Årseth

NAMDALSAVISA

De skriver at vannstanden ventes å være på det høyeste rundt klokka 12 på formiddagen, og ved midnatt onsdag og torsdag. Vannstanden er estimert til 30-50 over høyden oppgitt i tidevannstabellene, står det på met.no.

OBS-varselet for høy vannstand gjelder fra Fedje i Hordaland i sør til Finnmark i nord. Været vil ikke - sammenlignet med i går - bli så aller verst i Namdalen, og ifølge værmeldingen vil det bli oppholdsvær i stort sett hele området.

Det vil fortsette å blåse på kysten, og det er sendt ut kulingvarsel fra Rørvik til Bodø. Yr.no sin værmelding tilsier imidlertid at det kun er snakk om en laber bris i Rørvik, mens det på Folda vil blåse opp til stiv kuling.

Det har vært en rolig natt til onsdag for politiet og operasjonsleder Jan Frode Bjørvik i Trøndelag politidistrikt har ikke noe nytt å melde.

Siste nytt fra Namdalen

I dagens utgave av Namdalsavisa kan du lese at Lierne stikker av med nesten ti prosent av veginvesteringene i fylket neste år.

Flyrutekrigen i Namdalen fortsetter, og selv om det er stille fra samferdselsministeren er næringsliv, politikere og Luftfartsforum Namdal klare i sin sak: – Hele distriktet står samlet bak kravet vårt om å få endret dette. Vi skal vinne krigen, uttaler leder i Luftfartsforum Namdal, Per Olav Tyldum i dagens NA.

Med på laget er også næringslivsleder Arnt Ove Amdal, som nå lufter sin frustrasjon direkte til statsråden.

Trønder-Avisa setter også flyrutetilbudet på dagsordenen i sin papirutgave. Her uttaler Tyldum at de nye flyrutetilbudene Widerøe presenterer vil bety en exit for Namsos Lufthavn.

Dette er forslaget "alle" vil ha en endring på.

NRK Trøndelag skriver at fraværet i Nord-Trøndelag har stupt med 32 prosent etter at de nye fraværsreglene ble innført.