Hedres med blomst for å ha reddet «Bambi»

Forrige uke satte et rådyr seg fast i isen på Horvereidvatnet. For den gode innsatsen som redningsmann får Fred Moen denne ukas blomst.

Kom til unnsetning: Fred Moen var glad for å kunne se det lille rådyret løpe av gårde etter å ha stått fast i isen.  Foto: Lena Erikke Hatland

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Nærøy brann- og redningstjeneste var ikke tung å be da de fikk melding om at et rådyr hadde satt seg fast i isen på Horvereidvatnet forrige tirsdag. Gang på gang prøvde «Bambi» å reise seg, men uten hell. Isen var tynn og glatt, og rådyret fikk ikke fotfeste.

Nytt utstyr

Rådyret lå 70–100 meter fra land og det var ingen enkel oppgave for brannvesenet, men Fred Moen og kollegaene var ikke i tvil om at de ville prøve å redde rådyret.

– Vi har akkurat fått utstyr for overflateredning, og har øvd sammen med Røde Kors, sier Moen, som kledde på seg en overlevingsdrakt og akte seg ut på ei redningsbåre for å få tak i dyret.

Han forteller at det var akkurat som å se Bambi på glattisen da han var på tur ut for å redde det skrekkslagne rådyret.

– Det prøvde å komme seg unna, men da jeg kom meg ut og fikk tatt det i fanget, gikk det greit.

Ny opplevelse

Moen påpeker at det var en ganske spesiell opplevelse.

– Om det ikke er siste gang, så er det i alle fall første gang jeg opplever noe sånt, sier han, og forteller at han har fått flere kommentarer etter at NA skrev om redningsaksjonen.

– Rådyret hadde vært på isen ganske lenge, og vi var redd for at det var skadet. Da det hadde vært på land litt og kommet til seg selv igjen, hoppet det av gårde. Det var fint å se.

Moen synes det var morsomt å få denne ukas blomst, og påpeker at også Tom Moen og Sven Strøm var med på redningsoppdraget.

– Å få denne ukas blomst var veldig trivelig. Men også ganske uventet og overraskende, smiler han.

– Dette er en gladsak, men vi får håpe det blir lenge til neste gang.