På flyttefot?

Lovens korte arm

  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

Jeg lurer litt på om jeg skal flytte til Bergen. Det er ikke for klimaets skyld, men heller for alle de muligheter som åpner seg for folk som vil tjene litt ekstra. Som pensjonist er det ikke så mange jobber ledige, det annonseres nesten alltid med at det er et ungt miljø og en stressende hverdag, og det ligger ikke for meg.

Nei, det jeg tenker på er om jeg skal begynne å distribuere narkotika i stor stil. Ikke sånne små poser med 1-2 gram, men i kilovis. Politiet i Bergen synes nemlig det er for arbeidsomt med store saker, så de fortrekker å ta brukerne istedenfor grossistene. Der skal jeg steppe inn. Store mengder og pensjoniststatus burde tilsi at Bergenspolitiet lar meg være i fred.


Trude Drevland må ha vært maksimalt uheldig. Hennes forbrytelse var antagelig så liten at politiet syntes det var greit å etterforske den. Hun burde jo heller ha distribuert narkotika i stor stil, da hadde hun nok gått fri.


Det er forresten rart at ikke andre offentlige institusjoner har tenkt i samme baner. I skole og barnevern burde det la seg gjøre å bli enige om at i år bryr vi oss ikke om mobbing, familievold eller incest. Det er jo så arbeidsomt, og i tillegg slipper jo politiet å etterforske ettersom ingen blir anmeldt. To fluer i ett smekk!


Stortinget burde også i samme ånd legge bort budsjettbehandlingen. Den er så arbeidsom og tar så lang tid, hvorfor ikke bare kopiere opp siste års budsjett og ta tidlig juleferie?


Før jeg bestemmer meg for om jeg vil flytte til Bergen skal jeg i hvert fall passe på at sikkerhetsbeltet er på og at farten er lovlig i 60-sonene på Namdalseid. Passer du på dette, er sjansen for å havne i politiets klør heller liten.

Og sånn går no dagan!