Feiret overgangen til norsk statsborgerskap

54 nye statsborgere ble feiret under lørdagens statsborgerseremoni i Steinkjer lørdag.

FEIRING AV NYE STATSBORGERE Namsos-ordfører Arnhild Holstad sammen med Muna Aden Gudow, som sammen med 53 andre nye norske statsborgere deltok under lørdagens sermoni. 

NAMDALSAVISA

–  Det å skifte statsborgerskap er nok et stort valg. Faktisk er det et livsvalg som fortjener å bli markert på en flott måte, sier fylkesmann Inge Ryan som var sermonimester under lørdagens arrangement.

Seremonien for de nye statsborgerne markerte overgangen til norsk statsborgerskap, og ga nye statsborgere anledning til å offentlig vise sin tilknytning til Norge.

I år var det nye statsborgere tilhørende kommunene Frosta, Leksvik, Levanger, Namdalseid, Namsos, Overhalla, Steinkjer, Stjørdal, Verdal og Verran som deltok under sermonien, som har blitt en årlig tradisjon etter at den ble inført for ti år siden.

Namsos-ordfører Arnhild Holstad kan fortelle om en fin og høytidelig seremoni, der sju av Namsos kommunes nye borgere var til stede.

– Det var en fin opplevelse, sier Holstad som sto klar med roser, Namsos-pins og en rull «Love Hearts» til de nye norske statsborgerne.

Etterpå var det klart for avlegging av troskapsløfte, utdeling av gavebok, og fotografering før nasjonalsangen ble sunget.

– Å bli norsk statsborger medfører jo også at de skal oppgi sitt opprinnelige statsborgerskap, så det var sikkert en del blandede følelser inn i bildet, sier ordfører Holstad.

Hennes inntrykk er at våre nye norske statsborgere opplevde lørdagen som en høytidsdag.

- Det var spesielt, og mitt inntrykk er at de satte pris på seremonien, sier hun.