Lars Lillo-Stenberg ser fram til å hylle barndsomsheltene i The Band under «The Last Waltz»

– Blir aldri klok på livet

The Band var en viktig del av Lars Lillo-Stenbergs musikkoppdragelse, og nå gleder han seg til å gjenskape «The Last Waltz» i Namsos førstkommende fredag.

Gleder seg til å spille i Namsos: Under Woodland-festivalen er Lars Lillo-Stenberg er av artistene som skal tolke The Bands avskjedskonsert «The Last Waltz». – Jeg hørte mye på albumversjonen, og det var veldig gøy å bli spurt om å bli med på Woodland, sier Lillo-Stenberg. FOTO:ALEKSANDER ANDERSEN/NTB SCANPIX  Foto: Andersen, Aleksander

Da jeg vokste opp fikk jeg høre fra de voksne at alt var bedre før.

LARS LILLO-STENBERG
NAMDALSAVISA

OSLO : Frontmannen i plateaktuelle deLillos fikk sitt aller første møte med det legandariske bandet i ung alder, og det ble en viktig del av hans musikalske utvikling.

– Gjennom mine eldre brødre ble jeg kjent med The Band, og jeg hørte spesielt mye på «Cahoots»-platen, forteller Lillo-Stenberg.

Young en stor helt

Han har også et nært forhold til den berømte «The Last Waltz»-konserten.

– Konsertfilmen ble satt opp på Parkteatret i Oslo, som på den tiden var kino. Det var en stor anledning, for det var ikke så ofte at man kunne se heltene sine live, forteller Lillo-Stenberg.

The Band hadde med seg mange gjesteartister på «The Last Waltz», deriblant Neil Young. Lillo-Stenberg har vært fan av den kanadiske musikeren lenge og når han kommer til Namsos er det en av låtene til sin store helt han skal spille.


 

– «Helpless» er en veldig spesiell låt. Den er langsom, mystisk og poetisk beskrivende for hvordan mennesker er små og ubetydelige i den store sammenhengen.


Henning Kvitnes ser fram til å gjenskape «The Last Waltz» i Namsos

– The Band er liksom bandet

Prudence og The Band var to viktige grunner til at Henning Kvitnes selv begynte med musikk som ung. Ikke rart han gleder seg til å komme til Namsos neste helg.

 

Fortsatt nostalgisk

Nylig slapp deLillos plata «Peiling på seiling», som ble mottatt med hyllest fra kritikerne. Det betyr mye for Lillo-Stenberg og bandkameratene.

– Når tilbakemeldingene er gode, føler jeg at jeg kan puste lettet ut. Vi står jo inne for platen uansett, men det er godt å se at den blir satt pris på.

Gjennom hele sin karriere har deLillos tekstunivers inneholdt mye nostalgi, og det er intet unntak på den ferske plata. Men er det sånn at alt var bedre før?

– Verden forandrer seg hele tiden, og da jeg vokste opp fikk jeg også høre fra de voksne at alt var bedre før. Så det å reflektere over livet er nok en prosess mennesket går gjennom uavhengig av tiden man lever i, tror Lillo-Stenberg.


Leonard Cohen 1934-2016

En kjempe har forlatt oss

Når forfatter Håvard Rem kommer til Namsos og Woodland-festivalen, skal Leonard Cohen hylles med både ord og sang.

 

Aldri klok på livet

I sangen «Aldri epleslang» bruker han egne erfaringer til å sette ord på hvordan han opplever at verden endrer seg.

– Før var det mye liv på gaten, og det var alltid mye folk ute. Nå er det nesten ingen unger som leker i gaten, selv ikke når det kommer snø. Det er en ting som har blitt annerledes, og for en som meg er det naturlig å kommentere det.

Der noen mennesker har slått seg til ro med hvem de er, er det ikke alltid at Lillo-Stenberg klarer det samme.

– På en god fredagskveld kan du føle at du har kontroll over de store spørsmålene. Men på mandag har du blanke ark igjen. Man blir aldri helt klok på livet.

Ville seile jorda rundt

Selv om det noen ganger er vanskelig å akseptere virkeligheten, har Lillo-Stenberg fått en annen ro enn før, og er nå tilfreds med det han har. Dette til tross for at noen drømmer aldri går i oppfyllelse, noe som tas opp i tittelsporet på «Peiling på seiling».

– Jeg har tenkt at alt er mulig og ville seile jorda rundt. Men jeg har aldri gjort det. Likevel kan jeg ikke bli deprimert over at det ikke gikk. Sangene og tankene er ikke gyldig for alle minuttene i livet. Noen ganger går man inn i en erkjennelse av bitterhet, men det går fort over.

Nå gleder Lillo-Stenberg seg til helga, og tror det kommer til å bli en fin opplevelse.

– Vi er en gjeng med artister som sjelden står på en scene sammen, så det føles som en veldig spesiell anledning. Jeg håper at publikum ser at dette er veldig kult og tar turen, sier Lillo-Stenberg.


Stjernespekket artistgalleri kommer for å hylle The Band i Namsos

At Woodland-festivalen slår på stortromma når de nå presenterer hvem som skal bidra på «The Last Waltz» konserten, er alt annet enn en overdrivelse.