20 timers reise fra USA for å spille en konsert i Namsos

– Det er kaldt og mørkt i Woodstock også, så dette er vi vant til

Musikerne i The Weight Band & King Harvest Horns er på plass i Namsos, og ser fram til å spille «The Last Waltz» med norske artister fredag.

KLARE TIL DYST: Fra venstre: Lauren Sevian, Aaron Heick, Clark Gayton, Albert Rogers, Jim Weider, Marty Grebb og Reggie Pittman. Foran: Randy Ciarlante. FOTO: Jonas Olsen  Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Det er veldig fin akustikk i denne salen. Det er tydelig at anlegget er bygd for musikk, sier Jim Weider.

Han er en av musikerne i The Weight Band, som sammen med blåseorkesteret King Harvest Horns utgjør hovedstammen i husbandet som skal lage kremlyd og gode arbeidsforhold for alle solistene i NTE Arena fredag kveld.

Har hørt på Prudence

– Jeg har inntrykk av at de norske stjernene som skal opptre elsker The Band. Vi gleder oss veldig til å møte dem alle, og til å spille for publikum her i Namsos, sier Weider.

Amerikanerne kjenner ikke til de norske artistene de skal spille med så godt – men et band har de hørt om.

– Prudence. De høres ut som Jethro Tull. Og jeg elsker jo Jethro Tull, så Prudence er bra, sier Weider.

Flyturen fra Woodstock til ankomst i Namsos mandag kveld tok 20 timer for de ni amerikanske musikerne. Tirsdag var de i full sving med å rigge utstyr i konsertsalen, der «The Last Waltz» skal gjenskapes, 40 år etter The Bands legendariske avskjedskonsert.

– Dette blir første gang vi spiller «The Last Waltz» fra A til Å. Vi skal prøve å spille konserten akkurat slik originalen er, sier Weider – som tok over i The Band etter gitarist og vokalist Robbie Robertson i 1985.

Har spilt med de største

I tillegg består The Weight Band av Brian Mitchell, Marty Grebb og Albert Rogers. Bandet er i statene kjent for å være det nærmeste du kommer originalen - The Band.

Blåserne de har med seg er heller ingen amatører. Medlemmene i King Harvest Horns har spilt med artister som Bruce Springsteen, Frank Sinatra, Aretha Franklin, Paul Simon, Prince, Sting og Rihanna.

Å komme til Namsos i kalde, mørke november skremmer ikke amerikanerne.

– Det er kaldt og mørkt i Woodstock også, så dette er vi vant til. Dessuten er jeg halvt svensk, sier Weider.

INSPISERER ARBEIDSFORHOLDENE Terje Tranaas og Marty Grebb skal begge spille piano på fredagens konsert.  Foto: Jonas Olsen