To gitarhelter skal spre musikkglede under Woodland

– Dette handler om å spille sammen, det er aller viktigst

Fredag ettermiddag skal gitarheltene Skjalg Raaen og Odin Landbakk lære bort sine triks til publikum, før de om kvelden møtes til gitarduell i «The Last Waltz».

Supergitarist: Skjalg Raaen er fast medlem av Sambandet, og er kjent for sine ekstreme ferdigheter på gitar. Fredag blir det dobbel dose Raaen under Woodland-festivalen hvor han skal lære bort sine tips og triks på dagtid, før han om kvelden skal spille på «The Last Waltz».  Foto: Eivind Flobak

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det er ikke første gang at Skjalg Raaen er med på å gjenskape den legendariske konserten. For to år siden samlet han en rekke kjente artister for å gjenskape «The Last Waltz» til inntekt for gatemagasinet Sorgenfri i Trondheim.

– Min rolle under det arrangementet var helt annerledes enn det er nå. I Trondheim hadde jeg ansvar for det meste, mens nå er alt rundt ordnet. Jeg har en mye friere rolle denne gangen, og skal se hvor jeg finner plass og kan bidra, forteller Raaen.

Konserten i Namsos er av et større format, og Raaen gleder seg til å være med på den siste valsen nok en gang.

– Det blir kjempefint! Folka som skal spille er utrolig flinke og vet hva de skal gjøre.

Den erfarne gitaristen har en nært forhold til mange av artistene som var med på «The Last Waltz», og mener at The Bands avskjedskonsert fortsatt står støtt.

– Ramma var utrolig, og du snakker om å gå ut med et smell. Folk hører og ser på konserten fortsatt, og jeg synes den er fenomenal.


20 timers reise fra USA for å spille en konsert i Namsos

– Det er kaldt og mørkt i Woodstock også, så dette er vi vant til

Musikerne i The Weight Band & King Harvest Horns er på plass i Namsos, og ser fram til å spille «The Last Waltz» med norske artister fredag. 

Sammen gjennom musikken

Unggutten Odin Landbakk som ble kjent for sine gitarferdigheter gjennom deltakelse i tv-programmet Norske Talenter, skal også være med på «The Last Waltz». Da er det duket for gitarduell med Raaen på en av Eric Claptons låter.

– Odin er utrolig talentfull og på full fart opp. Det blir spennende å spille sammen, men det blir ingen duell hvor det skal kåres noen vinner. Dette handler om å spille sammen. Det synes jeg er det aller viktigste med musikken, sier Raaen.

Deler av sin kunnskap

Før de to gitaristene entrer scenen på kvelden, skal de lære bort noen av sine triks til unge gitarister. Arrangementet foregår i Namsos Kino på dagtid og Raaen håper at de kan skape en konstruktiv samtale.

– Vi ønsker å få til en dialog med publikum. Folk kan spørre om det de lurer på.

Raaen håper også at han selv kommer til å lære noe nytt.

– Det er flere paralleller mellom meg og Odin, så det blir spennende å se hva vi har gjort likt og ulikt.


Lars Lillo-Stenberg ser fram til å hylle barndsomsheltene i The Band under «The Last Waltz»

– Blir aldri klok på livet

The Band var en viktig del av Lars Lillo-Stenbergs musikkoppdragelse, og nå gleder han seg til å gjenskape «The Last Waltz» i Namsos førstkommende fredag.