Nådde ikke opp i klima-konkurranse

Fosnes kommune var nominert til årets lokale klimatiltak med flerbrukshuset Fyret – men nådde ikke opp til toppen under prisutdelinga onsdag kveld.

INNOVATIVE LØSNINGER Flerbrukshuset Fyret kombinerer mange innovative løsninger som gir veldig effektiv og fleksibel energibruk i oppvarming av svømmebasseng og nedkjøling av kunstisbanen. Foto: Privat  

NAMDALSAVISA

OSLO: Ordfører i Fosnes kommune, Trygve Sandvik, var selv til stede i hovedstaden for utdelinga i miljøstiftelsen ZEROs årlige klimakonkurranse for kommunesektoren.

– Jeg kan ikke si vi er skuffet. Vi er veldig fornøyd med at vi i utgangspunktet ble nominert. Det var veldig tøff konkurranse vi var opp i mot, sier Sandvik om kategorien årets lokale klimatiltak, som ble vunnet av Hordaland fylkeskommune og deres prosjekt for miljøkrav i fergeanbud med elferger, som gir 90 prosent utslippskutt.

Andreplass i konkurransen fikk Oslo kommune med sine fossilfrie byggeplasser som kutter utslipp gjennom miljøkrav i anbud, mens Tønsberg kommune tok tredjeplassen med biogassanlegget «Den magiske fabrikken».