Seierstad dagligvare på Jøa har investert 2.3 mill i nybygg og oppgradering

Stort løft for liten butikk

Nærbutikken er en viktig møteplass, og nå har folk på Jøa fått en enda bedre grunn til å stikke innom på Seierstad dagligvare.
NAMDALSAVISA

JØA: – Nærbutikken som møtested er enormt viktig for nærmiljøet og lokalsamfunnet. Nå er det opp til dere å finne ut hva dere kan bruke denne fantastiske, oppgraderte møteplassen til, sa styreleder i Merkur-programmet, Inge Ryan i sin hilsen til jøbyggen da nybygget på Seierstad offisielt ble innviet onsdag.

Og han forslo på strak arm både strikk i butikk, trim i butikk, ordfører i butikk og fotball på TV i butikk.

Styreleder i Seierstad dagligvare og Seierstad servicebygg, John Gansmo forteller at de har investert omkring 2,3 millioner kroner i nybygg og en kraftig oppgradering av servicedelen av bygget. Et stort løft for en liten nærbutikk som har en årlig omsetning på omkring seks millioner kroner.

– Det er takket være god støtte fra Fosnes kommune, Midtre Namdal samkommune, Innovasjon Norge og RUP-midler fra fylket vi har kunnet gjøre et slikt løft, sier han.

I nybygget er det innredet en serviceavdeling med toalett og et bad med dusj. Det er også satt opp vaskemaskin og tørketrommel slik at sjø- og vegfarende kan få rene klær etter dager og uker på tur.

I tillegg er det bygd et eget toalett, med egen inngang, som vil være døgnåpent.

På Seierstad har de allerede tilbud om dieselfylling for båtfolket. Og til sommeren blir det også mulig å fylle bensin direkte fra en ny fyllepistol på kaia.

Samtidig blir også dieselpumpa koplet til den nye kortpumpa/terminalen ved butikken som er en del av oppgraderinga av servicetilbudet.

Det er fortsatt noe småtteri som gjenstår innvendig før alt er helt ferdig.

– Vi skal gjøre ferdig kjøkkenet så vi kan tilby litt enkel matservering, men vi synes vi har fått et fantastisk fint bygg, sa daglig leder Hilde Skjærvik.

Som en ekstra overraskelse til de omkring 40 gjestene skiftet styreleder Ryan hatt og ble fylkesmann Ryan.

– Nei, men gi deg, glapp det ut av en rørt Brita Wedø da Ryan kunne fortelle forsamlinga at hun var tildelt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste i butikken på Seierstad.

– Du er en kjøpmann jeg får lyst til å handle hos, og dere som jobber i butikk ute i distriktet er viktige for å ta vare på et levende lokalsamfunn, sa fylkesmannen i sin hilsen.