Underskriftskampanje for gatelys

Flere foreldre fortviler over mørke gatelys langs skolevegene på Rørvik.

Skal prioritere skolevegen Anton Bævre, teknisk sjef i Vikna kommune, er klar over at det er mørkt i flere gater omkring skolen, og sier de bruker mye ressurser på å fikse problemet.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

RØRVIK: En underskriftskampanje startet på minsak.no forteller at folk savner lys i gatelyktene rundt omkring i Rørvik.

– Det jeg ønsker er at det blir lys i gatelysene. Flere har vært ute av drift i mange år. Det er nesten litt skummelt og utrygt å sende barna gående til skolen når det er slik, står det i kampanjen som i skrivende stund har fått 74 underskrifter.

Teknisk sjef i Vikna, Anton Bævre, er klar over problematikken, og sier gatene som brukes som skoleveg skal prioriteres.

– Vi har jobbet mye med gatelys, og det tar en god del av vår tid. Noen ganger er det vanskelig å finne årsaken, sier han, og påpeker at graving i gatesystemet i forbindelse med bredbånd har gjort situasjonen ekstra spesiell.

– Vi er fullstendig klar over situasjonen, og vi vet at det er verre nå enn det har vært tidligere. Det er mulig vi feilberegnet litt, og begynte for seint.

– Vi skal sjekke opp dette, og prioritere gatelysene omkring skolevegen.