Arild Grande vil stille Ketil Solvik-Olsen til veggs

Arild Grande har sendt spørsmål til Stortingets spørretime der han ønsker klarere svar rundt flyrutetilbudet i Namdalen.

Spørsmål Arild Grande (Ap) vil stille samferdselsministeren til veggs.  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Førstkommende onsdag er det Stortingets spørretime. Arild Grande (Ap) har sendt inn et spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen der han ønsker å vite om statsråden kommer til å ta imot noen av de mange invitasjonene til møter fra både næringsliv, politiske partier og andre berørte i saken om kutting av flyrute fra Namsos lufthavn,

«Det er kommet sterk kritikk mot flyrutetilbudet for kortbanenettet i Midt-Norge og Nord-Norge. Mange steder legges det opp til et svekket tilbud, noe som er uheldig for både næringsliv og muligheter for nye arbeidsplasser, samt øker bekymringen for framtidig flyplasstruktur. Dette er statsrådens ansvar. Lokale og regionale politikere har bedt om møte med statsråden, men får ikke svar. Vil statsråden ta imot invitasjonen til dialog med berørte parter for å sikre et tilbud som er bedre tilpasset behovene?», spør Grande.

Under spørretimen vil han få to oppfølgingsspørsmål.

– Jeg vil borre i hvorfor han tror han vet så mye bedre hva vi trenger enn et samlet politisk landskap (inkludert Høyre og Frp) og næringslivet i regionen?


Fly forbanna på statsråden

– Vi er svært skuffet over at statsråden mener at tilbudet vi får er tilfredsstillende, skriver ordfører Arnhild Holstad i Namsos og Vikna-ordfører Amund Hellesø i et åpent brev til samferdselsministeren.

 

Skriver direkte til statsråden

Næringslivsleder Arnt Ove Amdal gjør akkurat det Luftfartsforum Namdal håper på: Lufter sin frustrasjon direkte med statsråden.

 

Næringsliv, politikere og Luftfartsforum Namdal med felles front mot ruteforslag

– Vi skal vinne krigen

Det er påfallende stille fra samferdselsministeren. Men namdalingene lover å fortsette å bråke: – Denne krigen skal vi vinne! slår Per Olav Tyldum fast.

 

Flystøyen øker

Fylkestyret i Nord-Trøndelag Fremskrittsparti er kritiske til  egen regjering/departement og til flyselskapet når det gjelder flytilbud i Namdalen.Færre daglige avganger fra Namsos

Slik blir flytilbudet

Fra 1. april neste år får Namsos kun tre daglige flyavganger på ukedager, mens Rørvik får fire på utvalgte dager.