Økt strøm av turister til Namdalen

Størst økning i fylket

Bente Snildal i Visit Namdalen har all grunn til å smile. For ingen andre destinasjoner i Trøndelag har økt mer på hotellovernattinger fra 2015 til 2016 enn Namdalen.

MEST AV ALLE Namdalen har hatt en økning fra 64.259 hotellovernattinger til 75.947 - fra 2015 til 2016. – Det er tall ingen andre destinasjoner i fylket kan skilte med, sier Bente Snildal i Visit Namdalen.  Foto: Pål Morten Skaret

Namdalen er den destinasjonen i Trøndelag som har størst økning på hotell- overnattinger.

Bente Snildal
NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Med en økning på 18 prosent er Namdalen er den destinasjonen i Trøndelag med størst økning på dette området, sier Snildal inne på kontoret i Namdalshagen.

Regionen har hatt en økning fra 64.259 til 75.947 overnattinger – noe som er langt høyere enn både Trondheim (5,9 prosent) og Innherred (6,6 prosent).

– Hva tror du økninga kommer av?

– En kjent årsak til økte besøkstall i Norge generelt, er kronekursen, og at det er lav frykt for terroranslag i landet vårt. Men vi er ydmyke i forhold til økninga Namdalen har hatt på hotellovernattinger hittil i år, og tror nok at den ikke bare har en enkelt forklaring, sier Snildal.

Den typiske turisten

Visit Namdalen har siden 2013 jobbet med å samle distriktet, både kommuner og aktører – og har per i dag forent over 75 aktører.

– Hvordan er den typiske turisten i Namdalen?

– Det er flere; men den største gruppa er nok «rundreiseturisten», som er på tur nordover i landet – enten langs E6 eller via Kystriksvegen, sier Snildal og fortsetter:

– Så har du «baseturisten» som bor på et sted, men drar videre på dagsturer i området på jakt etter opplevelser, forteller Snildal som mener at spesielt nærheten til ville dyr trekker utenlandske turister til namdalskommunene.

Beskjeden oppgang

– Namsskogan Familiepark, ørnemannen, hesteridning, bjørnesafari; dette er alle eksempler på ting turistene gir gode tilbakemeldinger på, og ønsker, sier hun.

Tallene for hotellovernattinger er hyggelige – mens tilsvarende tall for camping og hytter er langt mer beskjeden. Den ligger på 1,1 prosent.