Slik blir du god på gitar:

Øving, øving, øving

Spørsmålene haglet og riffene satt løst da Skjalg Raaen og Odin Landbakk inviterte til gitar-session på Namsos kino.

RIFF OG PRAT: Skjalg Raaen og Odin Landbakk delte sine erfaring med publikum på Namsos kino.  Foto: Runar Moen

Jeg prøver hele tiden å utfordre meg selv

SKJALG RAAEN
NAMDALSAVISA

NAMSOS: De representerer gitarhelter fra hver sin generasjon – 14 år gamle Odin Landbakk og 21 år eldre Skjalg Raaen. Mens sistnevnte er mest kjent som Åges trofaste gitarist i Sambandet gjennom flere år, ble Odin «allemannseie» da han stakk av med seieren i programmet «Norske talenter».

– Liten tvil om talentet

Mens Skjalg lærte seg gitar gjennom å høre på sine helter på cd-plater, gjorde Odin det samme med å bruke Spotify.

– Likevel har vi mange fellestrekk. Vi begynte begge å spille gitar i ung alder og hører i dag mye på den samme musikken. Men jeg var ikke i nærheten av å være like flink som Odin da jeg var 14. Det er liten tvil om at vi her snakker om et stort talent, sier Raaen.

De to gitaristene er begge i begge i byen for å være med på «The Last Waltz», der de har gitarduell på en av Eric Claptons låter.

– Det er artig å få være med på noe sånt. Selv hadde jeg ikke engang hørt om konserten før jeg fikk spørsmål om å være med, sier 14-åringen.

Øving, øving, øving

Fredag kom de to gitaristene med tips og råd til både store og små som hadde møtt opp på Namsos kino, som en del av fagrogrammet til Woodland-festivalen.

I tillegg til å spille noen heftige riff, fikk publikum anledning til å spørre ut gitarduoen.

«Hvor mye koster gitaren din?» «Hvor mange timer om dagen øver du?» og «Kan du spille O’ Susannah» var blant spørsmålene som ble besvart.

Noe de alle var nysgjerrige på var hemmeligheten bak å bli skikkelig flink til å spille gitar. Det noe kjedelige svaret på det var øving, øving og øving.

– Jeg prøver hele tiden å utfordre meg selv på nye ting. Noen blir flinke veldig fort, mens andre må jobbe litt mer for det. Men det absolutt viktigste er å ha det gøy, påpeker Skjalg Raaen.