Terje Sørvik trakk seg som stortingskandidat

Kan være på veg ut av politikken

Fylkesråden fra Vikna åpner for at han ikke tar gjenvalg til fylkestinget i 2019. – Synd, mener Bjarne Brøndbo som hadde tatt turen til Snåsa for å vise støtte til Terje Sørvik.
NAMDALSAVISA

SNÅSA: Da Terje Sørvik tapte kampen om andreplassen på Arbeiderpartiets stortingsliste, trakk han seg også fra å stå på sjetteplassen et samlet nominasjonsmøte ville ha ham på. Det ville gitt ham en varaplass til Stortinget også de neste fire årene.

– Jeg har vært vara i åtte år nå. Når det ikke blir stortingsplass denne gangen, innser jeg at min tid som stortingskandidat er over, sier Terje Sørvik etter nominasjonsmøtet.

Han begrunner exiten fra lista med at det nå må bygges opp en ny kandidat fra Ytre Namdal. Noe nominasjonsmøtet i og for seg gjorde da de plasserte Viknas ordfører Amund Hellesø på den plassen Sørvik var tiltenkt.

Skjer mye spennende

– Nå blir det fullt fokus på lokal- og regionpolitikk fram til valget i 2019, sier Sørvik.

Hva som skjer etter 2019, er imidlertid et åpent spørsmål. I forbindelse med at trøndelagsfylkene slår seg sammen om et års tid, er hans tid som fylkesråd over. Samtidig mener Sørvik det skjer det nå så mye i Ytre Namdal at han kjenner et sug mot det private næringsliv igjen.

– Jeg har 25 års erfaring fra næringslivet, og jeg kan ikke utelukke at jeg vender tilbake når denne fylkestingsperioden er over. Men fram til det, blir det full gass. Først som fylkesråd, og deretter i det nye fylkestinget, sier fylkesråden.

– Vi trenger flere politikere på Stortinget med den bakgrunnen, sier næringslivsleder, og iblant også DDE-vokalist, Bjarne Brøndbo som stakk innom Snåsa hotell før nominasjonsmøtet startet lørdag formiddag.

Kvotering

– Jeg ville bare vise min støtte og ønske lykke til, forklarer han.

Når Brøndbo får høre at den tapte andreplassen kan være Sørviks første skritt ut av politikken for godt, kommer det momentant:

– Det ville vært synd. Det er rett og slett for få politikere med næringslivsbakgrunn. Det er nesten så man burde kvotert dem inn på Stortinget. De lager jo rammeverket som styrer hverdagen min og alle andre som driver næring i dette landet, sier Brøndbo som samtidig understreker at det ikke er verdens undergang.

– Det gå no bra læll. Og jeg har nok å gjøre. Tirsdag skal jeg jo ha Erna på besøk.