Kjørte fra politiet etter farlig forbikjøring

En mann i slutten av tenårene er anmeldt etter hendelsen.
NAMDALSAVISA

GRONG: Klokken 00.39 natt til lørdag fikk politiet melding om en bil som var på tur nordover på E6 ved Gråmyra i Levanger. Føreren av bilen gjorde ei forbikjøring som nesten gjorde at kjøretøyet endte opp i fronten på møtende bil.

– Vi fikk kontakt med bilen, og la oss bak den for å stoppe den med blålys. Føreren av bilen stoppet ikke, men fortsatte å kjøre og hadde en hastighet på en del over fartsgrensa, sier operasjonsleder Sagen.

Kom unna spikermatte

Politiet opplyser om at når kjøretøyet nærmet seg Steinkjer lå det i et tidspunkt i motsatt kjørefelt. Patruljen la seg derfor et stykke bak for å finne ut hvor sjåføren kjørte.

– Vi hadde en patrulje på Snåsa som satte ut spikermatte, sier Sagen.

– Fører av bilen kjørte utenfor den og fortsatte nordover. Patruljen fortsatte å følge på uten å presse.

Etter hvert mistet politiet kjøretøyet, og de valgte derfor å snu og kjøre tilbake.

– Da oppdaget vi at han hadde kjørt utfor ved Bjørgan, og bilen sto ute i snøen uten skader. Føreren hadde forlatt kjøretøyet, men vi kom i kontakt med han etter hvert. Da var han veldig kald, og ble sendt til Sykehuset Namsos for undersøkelse.

Ikke promillekjøring

18-åringen, som kommer fra Sør-Trøndelag, hadde ingen synlige skader.

– Han hadde ikke promille, og framstod ikke som ruspåvirket, sier operasjonsleder.

Politiet tok beslag i førerkortet, og skal avhøre tenåringen. Så langt har han uttalt at han fikk panikk da han så blålysene bak seg.

Personen er ukjent for politiet, og blir anmeldt for å unnlate å stoppe for politiet i tillegg til uaktsomhet i trafikken.