Åpner for Overhalla-besøk

Venstres stortings- representant Trine Skei Grande sendte forrige uke inn spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Nå har hun fått svar.

Besøk? Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpner for at han kanskje kan besøke Trine Skei Grande i Overhalla. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix 

NAMDALSAVISA

OSLO: Spørsmålet fra overhalling Trine Skei Grande var følgende: «Vil statsråden takke ja til en invitasjon for å besøke min heimplass Overhalla for å se og oppleve hvor dårlig det nye flytilbudet fra 1. april 2017 er tilpasset lokalt næringsliv og befolkninga sine behov?»

Flystøy

Spørsmålet kommer av at det har vært mye støy rundt Widerøes foreløpige rutetilbud for kontraktsperioden 1. april 2017. I rutetilbudet har de kuttet et avgang fra Namsos lufthavn, noe som har fått lokalt næringsliv og politikere til å se rødt.

Flere har henvendt seg til Samferdselsdepartementet og uttrykt sin misnøye med tilbudet, og hovedpunktet for alle henvendelsene er at rutetilbudet er for dårlig tilrettelagt næringslivet i Namdalen.

I svaret fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen heter det: «Samferdselsdepartementet har i den siste tiden fått flere henvendelser knyttet til det nye rutetilbudet i Namdalen, på Namsos og Rørvik lufthavn. På begge flyplassene er det i dag såkalte FOT-ruter, hvor staten kjøper flyruter for å sikre et minimumstilbud. Begge rutene i Namdalen har fått økt krav til setekapasitet sammenliknet med inneværende kontraktsperiode. I Widerøes foreløpige ruteplan fra 1. april 2017 har ruta Namsos–Trondheim tre daglige avganger, mot fire i dag. Ruta Rørvik-Trondheim har foreløpig like mange avganger som inneværende kontraktsperiode. Fra Trondheim er det god korrespondanse både nordover til Bodø og til rutene på Helgeland, samt sørover til Oslo og andre større byer».

Besøk

Statsråden skriver også videre at punkter som Skei Grande nevnte i sitt spørsmål der hun nevner at Overhalla Betongbygg argumenterer for at rutene mot Nord-Norge har falt bort.

«Da antar jeg at det siktes til rutene til Bodø via Mo i Rana og Mosjøen. Jeg vil understreke at dette ikke er, og aldri har vært, en FOT-ruter som staten legger føringer på. dette er kommersielle ruter som Widerøe har flydd på eget initiativ», skriver Solvik-Olsen i sitt svar.

Når det kommer til invitasjonen fra Skei Grande sier Solvik-Olsen at han skal prøve å finne rom for et besøk.

«Jeg har planlagt en reise til mange av landets flyplasser i løpet av 2017. Program er under utarbeidelse. Jeg vil gjøre mitt beste for at vi da kan besøke både din heimplass Overhalla og bedriften Overhalla Betongbygg», svarer statsråden.