Proffe teateramatører

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Grong teaterlag går på scenen.

Alle må øve Ikke bare skuespillerne må forberede seg. Når Kjersti Grande torsdag kveld spiller ulveheks har hun blitt sminket flere ganger av Tara Namsen.  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

BERGSMO: For med over 3.000 dugnadstimer og nesten 200.000 kroner i rene utgifter, svinger det av produksjonen av «Reisen til Narnia».

Men såpass store utgifter, skaper også utfordringer for teaterlaget som ble gjenopplivet for ti år siden.

– Vi ønsker at teateret skal være et tilbud for alle i Grong. Dette er særlig viktig siden vi er det eneste scenetilbudet for barn i Grong, og da kan ikke kontingenten bli så høy at folk ikke har råd, sier leder Hanne Vilja Sagmo.

Derfor kontaktet laget Grong Sparebank for å høre om de kunne få noen kroner i støtte. Resultatet ble en treårig avtale på totalt 45.000 kroner.

– Grong teaterlag har gjennom flere år vist at de leverer teater av høy kvalitet. De skaper teaterglede for dem som deltar, men også for familiene og alle andre som kommer på forestillingene. Og dette vil vi gjerne støtte opp om, forklarer banksjef Kårhild Hallager Berg.


– Jeg har ventet på dette hele livet

Jon Olav (10) har drømt om å stå på en scene hele livet, mens Borgar (14) ikke visste om skuespillertalentet sitt før i vår. Torsdag kveld står de på samme scene.

 

Teaterlaget vil fortsatt være et amatørteater etter å ha fått den lokale banken med på laget. Samtidig som rammene blir stadig mer proffe.

– Vi som driver dette i dag, er stort sett de samme som startet opp for ti år siden. Også vi lærer på vegen, og blir flinkere på alt rundt selve skuespillet, forteller Sagmo.

Også i år er det bygget en helt ny scene på Nordtun. Scenen bygges parallelt med at skuespillerne øver. Så for hver øving har Narnia tatt form. I hodene til hver enkelt. Og inne på Nordtun.

Og dugnadsgjengen med Pål Heia i spissen strekker seg hvert år litt lenger for at det skal bli perfekt. Drivveden brukte de en dag på å hente til fots fra en kulp nedenfor Fiskumfoss.

Alt er heller ikke kortreist. Støvlettene til dvergen, har Hanne Vilja Sagmo reist ens ærend til Oslo for å hente.

– Vi kjøpte dem på Finn, men selgeren ville ikke sende. Siden de var perfekte til rollen, var det bare å reise til Oslo og plukke dem opp.