Verden rundt for å bli verdens beste

Treningsveiledning i utlandet skal hjelpe Simen Nysæter til å ta steget opp blant verdenseliten innen boksesporten.

SIKTER MOT TOPPEN Etter endt USA-opphold, lader nå Simen Nysæter batteriene heime i Namsos før bokseturnering i Riga står på agendaen neste uke. FOTO: Bjørn Tore Ness  Foto: BJØRN TORE NESS

Hector Raca er veldig rett på sak i sin trenerstil. Man må tåle å få litt kjeft underveis, men jeg opplevde også at han har veldig trua på meg.

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Namsosingen kom nylig heim fra et tre ukers langt treningsopphold i New York. På nyåret setter han kursen mot LA.

– Utbytte av disse turene er med på å gjøre meg til en mer komplett bokser. Og det må til dersom jeg skal nå målene mine i framtida, sier Nysæter, som legger til at de nevnte utenlandsoppholdene ikke hadde vært gjennomførbare uten støtten fra heimbyen.

Boksedrømmen lever

I sommer fryktet 25-åringen at boksesatsinga måtte legges på hylla grunnet sponsormangel. Det var før privatpersoner og næringsliv i heimbyen mobiliserte til kronerulling – som resulterte i nærmere 100 000 kroner. For Simen betyr det at boksedrømmen nå lever videre i beste velgående.

– Jeg føler jeg har hele Namsos i ryggen og lover at jeg ikke skal skuffe de som har støttet meg. Lysten til å stå på videre er større enn noen gang, forsikrer tungvektsbokseren, som forteller at høsten har vært en eneste stor opptur.

– Det jeg har opplevd den senere tida har vært utrolig spesielt. Å få delta i The Homecoming i Oslo Spektrum med 10 000 publikummere som heier på deg, det er en følelse som ikke kan beskrives med ord, sier han

– Inspirerende

Under oppholdet i New York gikk Nysæter i lære hos trenerlegenden Hector Roca, som tidligere har trent en rekke andre storheter innen boksesporten. Treningene ble gjennomført i verdenskjente Gleason’s Boxing Gym i Brooklyn, hvor blant andre Mike Tyson og Mohammed Ali trente i sin storhetstid.

– Oppholdet har vært utrolig inspirerende. Jeg har lært noe nytt hver eneste dag.

– Hector Roca er veldig rett på sak i sin trenerstil. Man må tåle å få litt kjeft underveis, men jeg opplevde også at han har veldig trua på meg. Han mente det var selvsagt at jeg kan blande meg inn i verdenstoppen med tida, og det er selvfølgelig en skikkelig selvtillitsboost, sier Nysæter.

Riga neste

I tillegg til oppholdene i USA, har amatørbokseren også tidligere oppsøkt andre store boksenasjoner, som Cuba og England – for å hente inspirasjon til sitt videre arbeid. Nysæter mener han har mye å hente ved å trene i utlandet.

– Ja, for mange av de andre nasjonene har en helt annen måte å bokse på. Man plukker opp nye ting uansett hvor man drar. Amerikanerne for eksempel er langt mer tekniske enn oss europeere. Ting flyter mer i ringen, og måten de bokser på koster mye mindre energi enn det jeg er vant til. Det skal jeg ta med meg videre, sier Nysæter – som neste uke reiser til Riga for å konkurrere.

– Jeg gleder meg og skal ta med meg all ny kunnskap jeg har tilegnet meg inn i den turneringa for å kunne sikre et best mulig resultat, sier den hardtsatsende bokseren.