Dags for å mønstre på

Påmeldinga til UKM 2017 har åpnet. Spesielt band oppfordres til å vise seg fram på scenen.

VIKTIG UTSTILLINGSVINDU Hvert år trekkes det fram nye talenter opp på UKM-scener rundt om i hele landet. Her er dansegruppa Black Marble i aksjon under forrige UKM i Namsos.  Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: På nyåret er det igjen klart for landets største massemønstring for unge kulturutøvere under 20 år. Ungdommens kulturmønstring (UKM) er utvilsomt et viktig utstillingsvindu og læringsarena, noe Daniel Viken og Terese Moe Dahle, UKM-verter i Namsos, kan skrive under på.

– Mange av dagens profesjonelle musikere, kunstnere eller dansere begynte karrieren sin på en lokal UKM-scene, sier de.

Ønsker seg flere band

Arrangør, klassisk, dans, foto, video, band, litteratur, kunst, teater og akrobatikk er noen av kulturuttrykkene du kan melde deg på med.

– Her er det så å si fritt spillerom og åpent for alle slags ideer. På UKM-scenen er ingenting feil, det kan til og med være en fordel å mikse flere uttrykk sammen, sier Moe Dahle.

UKM-vertene sier at påmeldinga har vært god de siste åra, men de har et lite ønske foran neste års kulturmønstring.

– Før i tida, da vi to var i UKM-alder, var det masse band. Nå har dette forandret seg. Det er fint med solister, men vi skulle gjerne sett at flere band hadde meldt seg på, sier Viken.

Lurt å planlegge

Om du bare vil hjelpe til bak scenen, er det også mulig.

– Det å lære seg å organisere et arrangement er også en viktig del av UKM. Her kommer du ikke til dekket bord, alle må hjelpe til, sier Viken.

I Namsos arrangeres UKM siste helga i februar. For å melde deg på må du gå inn på UKMs nettsider. Der finner du også de aktuelle datoene for din kommune. Fristen for påmelding går ut 25. januar.

– Det er lurt å være ut i god tid og starte planlegginga allerede nå. Og husk, selv om det er artig å gå videre, er ikke det målet. Det viktigste er gleden ved å delta, sier Moe Dahle.

KLAR OPPFORDRING UKM-verter i Namsos, Daniel Viken og Terese Moe Dahle, oppfordere alle ungdom til å melde sin interesse, spesielt band.  Foto: Runar Moen