Filip og Miriam Angelica fikk møte Solan og Ludvig

– Ludvig var stor og myk, sier Fillip Sebastian Tetlie (4) som fikk møte piggsvinet han har sett så mange ganger før – på skjermen.

BAMSEKLEM Fillip Sebastian Tetlie og Miriam Angelica Tetlie ga Solan og Ludvig en skikkelig bamseklem etter Riksteatrets «Heia Flåklypa!» i Kulturhuset i Namsos søndag.  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Søndag kveld var det duket for Riksteatrets forestilling «Heia Flåklypa!» i Kulturhuset i Namsos. Og både liten og stor satt spente og ventet da Reodor Felgen tråkket i gang showet på sin spesiallagde sykkel.

Regjerende verdensmester i «Mjølkspannkasting», bavianen Emanuel Desperados skulle forsvare Flåklypas ære i årets melkespannkonkurranse. Dette ville ikke Enke-fru Engelschøn-Glad på meieriet i storbyen ha noe av, og så seg nødt til å måtte tilby Desperados jobb i Oslo for å få han på hennes side.

Forestillinga som også ble vist på Kolvereid lørdag, bød på mange vittige øyeblikk, der den lojale bavianen på meieriet i Flåklypa til slutt vant melkespannkonkurransen. Og det til tross for skitne triks fra Oslo-meieriet med hjelp av den utflytta Flåklypa-mannen Jostein Kroksleiven.

Selv om Emanuel Desperados vant for Flåklypa, var det likevel Ludvig som ble den store helten da han avslørte Kroksleivens fusk. Det var også Ludvig fire år gamle Fillip Sebastian Tetlie så mest fram til å møte. Sammen med søsteren Miriam Angelica har han alle Flåklypa-filmene heime.

– Ludvig er favoritten, sier han etter og nettopp gitt han en skikkelig bamseklem.

Fireåringen synes også at bavianen Desperados var morsom, men synes det var like greit at han ikke stilte opp for å møte publikum i etterkant av forestillingen.

– Han er skikkelig skummel, sier Fillip Sebastian og får støtte av søster Miriam Angelica.

– Det var kjempegøy å møte Solan, han er så kul. De var veldig flinke, og det sa jeg til dem, sier hun.