Ber spesielt Frp ta grep

– De politiske partiene i Vikna – i særdeleshet Fremskrittspartiet – har et ansvar for å sette trøkk på sine respektive moderparti i PD-saken.

KJEMPER Både fylkesråd Terje Sørvik og stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol, begge Ap, er på banen for Amund Hellesø og ytternamdalingene i PD-saken. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Denne appellen kom fra Bjørn Ola Holm (V) da Vikna kommunestyre torsdag var ferdige med sitt ordinære program. Det er påvist PD (Pancreas disease) i flere oppdrettsanlegg i ytterdistriktet, og Holm advarte mot to alvorlige konsekvenser.

– Her har vi små oppdrettere med mindre mulighet til å flytte fisk mellom anleggene, slik nasjonale aktører har. Dessuten er det stor usikkerhet rundt slakteriene og eventuelle investeringer i nye anlegg. Det haster å få et nytt vedtak i Mattilsynet, begrunnet Venstres representant. Han utfordret altså spesielt Frp, partiet som har fiskeriministeren.

Ordfører Amund Hellesø (Ap) påpekte også hvor viktig det var at de politiske partiene holdt trykket oppe i saken, De to fikk støtte fra fylkesråd Terje Sørvik (Ap), som selv sitter i Vikna kommunestyre. Sørvik og stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap) arbeider begge med dette. Kjerkol har som nevnt stilt fiskeriministeren skriftlige spørsmål om saken.