Slik blir helgeværet

Det meldes om en kald og tørr helg i Namdalen. Her her NAs morgenoppdatering.
NAMDALSAVISA

Politiet forteller at det har vært en stille og rolig natt i Namdalen.

– Vi har ingen hendelser å melde om fra området, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Stig Rune Sagen fredag morgen.

Fylkesveg 322 ved Brede er fortsatt stengt på grunn av rasfare. Det er nå omkjøring om Mediås, Vimoen og Kjenstad, melder Statens vegvesen på sine nettsider.


Evakueres etter akutt skredfare på Snåsa

Snåsa kommune evakuerer beboere etter varsel om akutt skredfare ved Jørstadelva ved Undset i Snåsa.


På strekningen mellom Sommervoll og Steinåmoen på E6 er det nedsatt hastighet til 50 km/t og manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Kald helg i vente

Nå blir det kaldere i været, og på de fleste steder i Namdalen vil gradestokken i dag vise under null.

Enda kaldere skal det bli i helga. På lørdag og søndag vil temperaturen ligge på rundt fem minus både i indre og ytre deler av Namdalen, mens det i indre strøk vil bli temperaturer ned mot ti minusgrader.

Hele Namdalen vil få omtrent null nedbør, og noe sol midt på dagen både fredag, lørdag og søndag. Det melder Yr.no.

Tjener godt på papirfaktura

I dagens NA kan du lese at Røyrvik-bedriften Kollektor tjener millioner av kroner på å ta imot og skanne papirfakturaer for bedrifter i inn- og utland. Selv om papirfakturaen snart er død, har bedriften aldri hatt høyere omsetning.

Du kan også lese at Namsos kommunestyre vedtok at gatestubben fra rundkjøringa i Vika til Robrygga skal hete Canninggata. Mindretallet stemte for Prudencegata.


Avgjøres i kommunestyret torsdag

Går for Prudencegata

Torsdag kveld blir det garantert frisk debatt i Namsos kommunestyre. Da skal det nemlig avgjøres om gatestubben i Vestre Havn skal få navnet Prudencegata eller Canninggata.

 

Trønder-Avisa skriver i dag at Flatanger-ordfører Olav Jørgen Bjørkås (Sp) håper for alt i verden at tryggheten ikke forsvinner fra lokalsamfunnet når politiet legger sin nye struktur.

NRK Trøndelag skriver at Posten ber kundene hente pakkene så raskt som mulig. – Det hoper seg opp over hele landet, sier driftskonsulent for Post i butikk, Kristin Syrstad.