Fjøsbyggere må ta kostnaden til NTE når e-verket oppgraderer nettet for å kunne levere mer strøm

Får ei ekstra regning på 300.000 kroner

Til våren planlegger Lars Henrik Kjølstad på Høylandet å bygge nytt fjøs. I budsjettet ligger 300.000 kroner til NTE for en ny trafo.

EKSTRA REGNING Lars Henrik Kjølstad vet at reglene er slik og at NTE gjør det som myndighetnene sier, men synes likevel det er urettferdig at han skal betale ei regning til NTE for at strømleverendøren skal kunne selge ham strøm nok til det nye fjøset han planlegger. 

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: – Jeg visste at det var stor sjanse for at jeg kom til å få denne regninga, så jeg sjekket med NTE tidlig i prosessen mot nytt fjøs. Og ble heller ikke overrasket over at jeg får ei regning fra dem på 300.000 kroner, sier Lars Henrik Kjølstad.