Hanne leverte på Garstad

– Jeg merker den fine atmosfæren, sa multikunstneren Hanne Sørvaag da hun åpnet sin julekonsert i Garstad kirke. Og hun bidro i aller høyeste grad selv til den gode stemninga.

INNLEVELSE: Hanne Sørvaag koste seg sammen med publikum i Garstad kirke søndag kveld.  Foto: Sturla Nordbøe

NAMDALSAVISA

GARSTAD: Sammen med sine to musikere, Haakon-Marius Pettersen på piano og Jon Anders Narum på gitar, tok Hanne Sørvaag publikum med på en reise i juleminner og julestemning. Med to ekstranummer varte konserten nærmere én time og tjue minutter. Akkurat passe til at folk fikk senket skuldrene og bygge opp en ekstra god dose julestemning.

Personlige tekster

De aller fleste sangene som ble framført var hentet fra hennes julealbum «Christmas Lights». Kun ei coverlåt er tatt med på plata, «Little Drummer Boy», ei låt hun selv har sterke juleminner fra.

– Den handler om den lille gutten som ikke hadde råd til å gave, han spilte heller på trommer. Det er nesten som når vi musikere har dårlig råd, da tilbyr vi heller å ta en sang, lo Hanne Sørvaag.

Da hun valgte å skrive sanger til sin egen juleplate, ville hun at de skulle handle om hennes egne minner fra jula da hun vokste opp heime i Stavanger.

– Det er ikke bare å skrive nye julesanger når det er så mange tradisjoner fra før. Derfor ville jeg gå i mine personlige juleminner, forklarte artisten, som dermed hadde fått med seg julesanger om seg og hunden Oscar, om sin kjære morfar og om diskusjoner mellom henne selv og mormor og morfar om kleskoden på julaften.

Sang MGP-bidrag

De personlige kommentarene mellom sangene serverte hun med smil og glimt i øyet, så det ble humret jevnt på kirkebenkene i Garstad-kirka. Ei kirke som dessverre ikke var fylt denne gang, det var plass til flere.

Konserten og julemelodiene bekreftet at Hanne Sørvaag er blant de aller fremste komponistene og låtskriverne i Norge. Hun har også en høy stjerne internasjonalt, blant annet er hun den eneste som har hatt med finalelåter for to forskjellige nasjoner i ett og samme «Melodi Grand Prix». Publikum fikk også høre hennes norske vinnermelodi, «My Heart Is Yours», som ble framført av Didrik Solli-Tangen.

Har «hitpotensial»

Julekonserten på Garstad viste til fulle at Stavanger-kvinnen i tillegg er en fremragende artist. Ikke minst når hun skrudde på «country-sound» i stemmen ble publikum revet med.

Men også på de roligere melodiene fikk hun fram følelsene med vakkert foredrag i tekstene. Ros skal også hennes dyktige medmusikere ha, både gitarist og pianist.

Hanne Sørvaag har en drøm om at melodien «Oh, December» skal bli en klassiker, det har den absolutt potensial til. Men det er flere av sangene på albumet som har «hitpotensial. Ikke minst den muntre «Shiny Jukebox».