– Piggfrie dekk? La bilen stå!

Før halv fire natt til tirsdag kimte det i telefonen til Roar Hauge og Falck Namsos. Deretter gikk det i ett utover morgenen.

VANSKELIG Roar Hauge hos Falck Namsos fikk en svært hektisk morgen tirsdag. Oppdragene for han og de andre med redningsbiler sto i kø. – Uten kjettinger hadde vi også hatt store problemer på dette underlaget, sier Hauge.foto: bjørn tore ness  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Namdalingene våknet opp til islagte veger og fortau, og både fotgjengere, biler, busser og alle andre kjøretøy ble satt på prøve.

– Vi har hatt over ti oppdrag allerede, og har tre redningsbiler i aksjon, opplyste Hauge til NA ved halv ni-tida tirsdag.

Falck Namsos har bistått både de som skulle ut og strø, det har vært busser som har sklidd av vegen og det har vært privatbilister som har tatt sjansen på glatta – og mislyktes.


Brøytebil veltet på Vikna

Fører sendt til sykehuset i Namsos etter uhellet. Politiet advarer om svært glatte veger i hele distriktet.

 

– Jeg har opplevd slike forhold mange ganger før, men det er klart: dette er svært utfordrende – selv for oss. Uten kjettinger er vi også sjanseløse på slikt underlag, sier Hauge.

– Hva er din oppfordring?

– Bruk hodet! Og har du piggfrie dekk, la bilen stå! sier Hauge som selv fikk skader på kjøretøyet da en bil kom seilende inn i bakenden på redningsbilen.

– Vedkommende fikk knust bakruta og skader på skjermen, forteller Hauge før han haster videre til et nytt oppdrag.